Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Beyaz Show'un sunucusu Beyazıt Öztürk hakkında soruşturma

        Gökay Usanmaz/ İstanbul

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Kanal D'de yayınlanan 'Beyaz Show'a telefonla bağlanan ve öğretmen olduğunu söyleyen Ayşe Çelik'in Doğu illerinde devam eden terör operasyonlarını eleştiren sözleri üzerine Beyazıt Öztürk ve program sorumlusu ile Çelik hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan soruşturma başlattı.

        Kanal D'de 8 Ocak Cumartesi gecesi yayınlanan Beyazıt Öztürk'ün sunduğu Beyaz Show programına canlı yayında telefonla bağlanan ve öğretmen olduğunu söyleyen Ayşe Çelik, Doğu illerinde yaşanan operasyonları eleştiren sözler kullandı.

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt da dün Beyazıt Öztürk ve program sorumlusu ile Ayşe Çelik hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan soruşturma başlattı.

        Başsavcıvekili Kurt, programa katılan Ayşe Çelik'in güvenlik güçleri tarafından annelerin ve çocukların öldürüldüğü yolunda beyanlarda bulunarak, terör örgütü propagandası yaptığını, program sunucusunun konuşmayı alkışlattırdığını, program sorumlusunun da yayını kesmeyerek bu olaya zemin hazırladığını ve propagandanın devam ettirilmesine izin verdiğini belirtti. Kurt, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Ayşe Çelik'le ilgili başlatılan soruşturma dosyasını ve Kanal D'den programın CD'sini talep etti.

        Başsavcılıktan yapılan açıklama şöyle;

        "8 Ocak 2016 tarihinde yayımlanan Beyaz Show isimli programda terör örgütü propagandası yapıldığı iddiası ile ilgili olarak CumhuriyetBaşsavcılığımızca 09/01/2016 tarihinde soruşturma başlatılmıştır. Program CD'si incelemeye alınmış olup; program sorumlusu, canlı yayına bağlanan ve program sunucusu soruşturma kapsamına alınmıştır. "

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa