Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Türkiye'de hava durumu, illerde kar yağışı
        • 1

          İSTANBUL

          İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor. Kentin yüksek yerlerinde etkili olan kar Tuzla, Pendik, Kurtköy, Kartal gibi bölgelerde yolları beyaza bürüdü. Çatılar da kar yağışı nedeniyle beyaz bir örtü ile kaplandı. Vatandaşlar, karla kaplanan araçlarının camlarını silerek yollarına devam etti.

        • 2

          Akşam saatlerinde şiddetini artırarak devam etmesi beklenen kar yağışının yarın etkisini daha çok göstereceği tahmin ediliyor. Kar yağışı nedeniyle iptal edilen uçak sefer sayısı 228'e yükseldi. İstanbul’da kar yağışı yüzünden hava ulaşımında olabilecek aksaklıklar nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) 195, Pegasus Havayolları ise 33 seferini iptal ettiğini duyurdu.

        • 3

          Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, yaptığı açıklamada "Bugünden itibaren kar yağışı başladı. Karadeniz üzerinde gelen soğuk ve yağışlı hava etkisine girdi Türkiye. Marmara'nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da öğle saatlerinde kar şeklinde düşecek yağışın, akşam saatlerinde etkisini artırmasını bekliyoruz" dedi.

        • 4

          Öğlen saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde dönüşecek olan yağışın akşam saatlerinde etkisini artırması bekleniyor. Meteoroloji cuma günü akşam saatlerine kadar yoğun kar sağanaklarının olacağını bildirdi. İstanbul Valiliği, zorunlu olmadıkça vatandaşların özel araçları ile trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

        • 5

          Kar yağışı nedeniyle Samsun, Çorum, Tokat, Hakkari, Karabük, Kastamonu, Sivas, Bolu, Düzce, Karaman, Erzurum ve Nevşehir'de okullar tatil edildi (İşte okulların tatil olduğu iller)

        • 6

          BOLU

          Bolu Dağı'nda gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor.

        • 7

          Meteoroloji yetkililerinin Çarşamba günü ülkenin bir çok bölgesinde şiddetli kar yağışı uyarısı yapmasının ardından Türkiye'nin en önemli geçiş güzergahlarından Bolu Dağı'nda saat 00:30'da kar yağışı başladı. D-100 karayolu ve TEM Otoyolu'nun Bolu Tüneli kesiminde şiddetli şekilde devam eden kar yağışı sonrasında karayolları ekipleri alarma geçirildi. Ekipleri kar yağışıyla birlikte tuzlama çalışmalarına başlarken, yağışın gün boyu devam etmesi bekleniyor.

        • 8

          ÇORUM

          Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçede eğitime 2 gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı dolayısıyla kent merkezi ile Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, Laçin, Oğuzlar, Mecitözü, Ortaköy, Sungurlu ve Uğurludağ'daki ilk ve orta dereceli tüm okulların bugün ve yarın tatil edildiği belirtildi.

        • 9

          KARAMAN

          Karaman'da taşmalı sistem kapsamındaki okullarda kar yağışı nedeniyle yarın eğitim yapılmayacak.

          Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Meteorolojiden alınan bilgiye göre, yarın hava sıcaklığının gece eksi 9, gündüz eksi 5 derece olmasının beklendiği belirtildi. Açıklamada, don ve buzlanma riski nedeniyle taşımalı sistem kapsamındaki merkeze bağlı köy ve beldelerde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin eğitimine 1 gün ara verildiği bildirdi.

        • 10

          12 İL İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

          Meteoloriji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzeybatı kesimlerinde halen devam etmekte olan yağışların; bugün öğleden sonra etkisini artırarak yarın ve 01.01.2016 cuma günleri Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Balıkesir) ile Batı Karadeniz'de (Bolu, Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop) yağışların yoğun kar yağışı şeklinde (20-50 cm) olması beklendiğini açıkladı. Başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Yoğun kar yağışlarının Cuma günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği açıklandı.

        • 11

          İSTANBULLULAR DİKKAT!

          Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz üzerinden gelen hava kütlesi ve saatteki hızı 40 kilometreyi aşan kuvvetli poyrazın havayı soğutmasıyla sıcaklığın hızlıca 4 derecelerin altına düştüğünü söyledi.

        • 12

          Bu nedenle Anadolu Yakası'nda yüksek kesimlerden başlamak üzere Beykoz, Ümraniye, Üsküdar, Kartal, Çekmeköy, Şile, Avrupa Yakası'nda ise Çatalca, Şişli, Beylikdüzü ve Sarıyer'de karın aralıklarla başladığını belirten Güler, gün içerisinde il genelinde sürmesi beklenen yağışın, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli kar sağanaklarıyla yer yer tipi şeklinde devam edeceğini aktardı.

        • 13

          Güler, karın yarın da aralıklarla sürmesinin ve zaman zaman tipi şeklinde yoğun olarak devam etmesinin beklendiğini dile getirerek, yeni yılın ilk saatlerinde de yağışın yoğun olarak görüleceğinin tahmin edildiğini kaydetti.

        • 14

          Ergün Güler, deniz üzerinden gelen nemli havanın etkisiyle zaman zaman karla gök gürültüsünün de duyulacağı İstanbul'da, yağışın 1 Ocak Cuma günü sabah saatlerinde de etkilisin sürdüreceğine işaret ederek, şöyle devam etti:

        • 15

          "Kar yağışının aynı gün sabah saatlerinden sonra Avrupa Yakası'ndaki etkisini azaltmasını, Anadolu Yakası'nda ise akşam saatlerine kadar aralıklarla hafif olarak devam etmesini bekliyoruz. Bugün İstanbul'da en yüksek sıcaklığın 4 derece olacağını tahmin ediyoruz. Akşamdan itibaren hızla düşerek yarın sabah saatlerinde eksi 1 olması beklenen sıcaklığın aynı gün en yüksek 1 derece olacağını tahmin ediyoruz. Cuma günü ise en düşük eksi 2 olan sıcaklık, en yüksek 1 derece dolaylarında seyredecek."

        • 16

          "Yarın sabah saatlerinde İstanbul il genelinde beyaz örtü görüleceğini, kar kalınlığının şehir merkezlerinde 10, yüksek yerlerde ise 15-20 santimetreyi geçeceğini söyleyebiliriz. Cuma sabah saatlerinde ise kar yüksekliğinin şehir merkezlerinde yer yer 20, yüksek kesimlerde ise 40-50 santimetreye kadar ulaşacağını beklemekteyiz. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yer yer tipi olarak görülecek yoğun kar yağışlarıyla sıcaklıklar da sıfır derecenin altına düşeceğinden, buzlanma ve don nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını öneriyoruz."

        • 17

          Ergün Güler, 2 Ocak Cumartesi günü ise İstanbul'da parçalı bulutlu bir havanın beklendiğini belirterek, sıcaklığın en düşük eksi 1, en yüksek 5 derece olacağını bildirdi.

        • 18

          Güler, 3 Ocak Pazar ise akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni yağışlı bir havanın etkisine girileceğini vurgulayarak, sıcaklığın 10 dereceye kadar yükseleceğini söyledi.

        • 19

          Gelecek hafta ise sıcaklıkların en düşük 5-6, en yüksek 10-12 derecelerde olmasının beklendiğini aktaran Güler, "Ayrıca İstanbul'da önümüzdeki hafta içerisinde aralıklarla sağanak beklenmektedir. Mevsim normallerinin 4-8 derece altında seyreden sıcaklıkların 3 Ocak Pazar'dan itibaren artarak mevsim normalleri ve üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın da çarşamba ve perşembe günlerinde poyrazdan kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

        • 20

          Anadolu Yakası'nda Kartal, Maltepe, Sancaktepe'de etkili olan yağış nedeniyle bazı sürücüler zor anlar yaşadı. Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediyesince alınan tedbirler kapsamında karla mücadele ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor.

        • 21

          KAYSERİ

          Kayseri'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, şehir merkezini beyaza bürüdü.

        • 22

          Kayseri'de etkili olan soğuk hava, bugün sabah saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. İki haftadır etkili olan sis ve don, hayatı olumsuz etkilenmişti. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte şehir merkezi başta olmak üzere bütün il genelinde her yer beyaza büründü. Kar yağışının iki gün etkili olması bekleniyor.

        • 23

          KIRŞEHİR

          Kırşehir kent merkezine yılın ilk karı yağdı. Akşam saatlerinde görülen yoğun sisin ardından gece 03.30 sıralarında başlayan kar yağışı kent merkezi ile Kayseri-Kırşehir-Ankara çevre yolunda da sürücüleri hazırlıksız yakaladı. Bölge Trafik Şube Müdürlüğü, şehirlerarası karayolunda kazalara karşı sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı ve kontrollerini sıklaştırdı.

        • 24

          Kırşehir Meteoroloji İl Müdürlüğü'nün verilerine göre kar yağışının Çarşamba ve Perşembe günleri etkili olması, hava sıcaklıklarının da -1 ile -8 derece arasında olması bekleniyor.

        • 25

          HAKKARİ

          Hakkari'de, sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Sabahın erken saatlerinde başlayan ve etkisini artıran kar yağışı sonucu kent merkezi kısa sürede beyeza büründü.

        • 26

          Kar kalanlığı kent merkezinde 15, yüksek kesimlerde ise 50 santimi aştı. Yoğun kar yağışının etkili olduğu Hakkari'de karla mücadele ekiplerinin çalışmalarına başladığı belirtildi. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri bölgedeki kar yağışını süreceğini açıkladı.

        • 27

          SAMSUN

          Samsun'un Canik, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

        • 28

          Diğer ilçelerde eğitim öğretime devam edileceği belirtilen açıklamada, gün içinde kar tatiliyle ilgili gelişmelerin sosyal medya üzerinden duyurulacağı bildirildi.

        • 29

          SİVAS

          Türkiye'nin büyük bir bölümünde etkili olan kar yağışı Sivas'ı da etkisi altına aldı. Sabaha karşı başlayan kar yağışı şehri beyaz örtüyle kapladı. Güne kar yağışıyla uyanan Sivaslılar, yağış nedeniyle kayganlaşan kaldırımlarda yürümekte güçlük çekti. Lapa lapa yağan kar hayatı olumsuz etkiledi.

        • 30

          Sürücüler zincir takmaları yönünde uyarıldı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan araçlar yokuşları çıkmakta zorlandı. Öğrenciler ise kar yağışı altında okullarına gitmeye çalıştı. Belediye ekipleri kar yağışı altında kaldırımlarda kar temizleme çalışması başlattı. Termometrelerin - 3 dereceyi gösterdiği kentte kar yağışının 3 gün boyunca devam etmesi beklenirken, meteoroloji verilerine göre hava sıcaklığının Cuma gününe kadar kademeli olarak sıfırın altında 12'ye kadar düşmesi bekleniyor.

        • 31

          DİĞER İLLER

          Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 10 dereceyle Ağrı'da ölçüldü. Bölgede kar yağışı da sabah itibarıyla başladı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basıncı etkisindeki bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, eksi 10 dereceyle Ağrı'da kaydedildi. Diğer illerde ise hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Erzincan ve Kars'ta 9, Ardahan'da 8, Erzurum'da 6, Tunceli'de 3, Iğdır'da 2 derece oldu.

        • 32

          Bölgede beklenen kar yağışı da sabah itibarıyla başladı. Kar yağışının 3 Ocak Pazar gününe kadar aralıklarla süreceği tahmin ediliyor. Bugün en yüksek hava sıcaklıklarının Tunceli'de 9, Erzincan'da 4, Iğdır'da 3, Ardahan'da sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Kars ve Erzurum'da 1, Ağrı'da 3 derece olacağı öngörülüyor.

          Sabah başlayan yağış öncesi kar kalınlıkları Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde 45, Palandöken Kayak Merkezi'nde 40, Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 9 ve Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde 8 santimetre ölçüldü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa