Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu, Bülent Arınç ve Melih Gökçek tartışmasına ilişkin, "Gökçek'e gerekenleri dün söyledim." dedi.

        HABERTURK.COM

        Başbakan Davutoğlu, Bülent Arınç ve Melih Gökçek tartışmasına ilişkin, "Gökçek'e gerekenleri dün söyledim. Genel kurallar çerçevesinde kanaatlerimi açık bir şekilde ilettim. Bu tartışma burada kapanmıştır. Bundan sonra ortaya çıkabilecek tartışmalar için de parti disiplin kurallarını işletiriz dedim." dedi.

        Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "PARTİ ZEMİNİNDE GÜNDEME GELMESİ LAZIM"

        Söylenmesi gerekenleri söyledim. Ak Parti 12-13 yıl içinde sağlam zeminlere kavuşturulmuş partidir. Herhangi bir arkadaşın, herhangi bir şekilde eleştirisi, yeni bir düşüncesi varsa ifade edilecek bütün zeminler mevcuttur. Burada yapılması gereken en son şey, delillendirilmemiş bir tarzda, her iki açıklamayı da kast ederek söylüyorum, bu konuların bizim de irademiz dışında kamuoyuyla paylaşılmasıdır. Bu konulan parti zemininde gündeme getirilmesi lazım. Gerekirse saatlerce dinlerim, her türlü görüşü alırım. Herkes kendi görevini yapmalıdır. Görevinin doğasının gerektirmediği alana kimse girmemelidir. Kimsenin ayrıcalığı yoktur. Olaki farklı görüşler olur ama kimse yerleşik kuralları baypas ederek kendi şahsi görüşleri üzerinden partimizi yıpratamaz.

        "GÖKÇEK'E SÖYLENMESİ GEREKENLERİ SÖYLEDİM"

        Gökçek'e gerekenleri dün söyledim. Genel kurallar çerçevesinde kanaatlerimi açık bir şekilde ilettim. Bu tartışma burada kapanmıştır. Bundan sonra ortaya çıkabilecek tartışmalar için de parti disiplin kurallarını işletiriz dedim.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa