Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'den oturma düzeni eleştirisi Bakanlar Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki mesafe tartışma konusu olmuştu "Cumhurbaşkanları hep Başbakan’ın yanında oturdu"

        Düzgün KARADAŞ/HABERTÜRK

        Saray’daki toplantıda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun karşılıklı oturduklarına işaret eden CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, son 35 yılda yapılan Bakanlar Kurulu toplantılarının fotoğraflarını arşivden çıkarttı.

        Korutürk, daha önceki toplantılarda, cumhurbaşkanları ile başbakanların yan yana oturduğunu vurguladı.

        Kenan Evren, Süleyman Demirel ve Turgut Özal’ın başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantılarının fotoğraflarını HABERTÜRK’le paylaşan Korutürk, “Fotoğraflara bakıldığında, geçmişte Bakanlar Kurulu toplantılarına başkanlık eden cumhurbaşkanlarının büyük çoğunluğunun, Bakanlar Kurulu’nun başkanının başbakan olduğunu vurgulayacak tarzda başbakanları yanında oturttuklarını görüyoruz.

        Sayın Erdoğan ise Başbakan Davutoğlu’nu masanın başında yanına oturtmayarak kamuoyuna, ‘Kabinenin de başkanı benim’ mesajı veriyor. Bir anlamda ‘Herkes haddini bilecek’ diyor. Fotoğrafları incelediğimizde bu sonuç ortaya çıkıyor” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa