Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Kılıçdaroğlu, kurultaydan sonra, partinin yetkili organlarının aldığı kararların aleyhine açıklamalar yapanlara acımayacağını, CHP'yle yollarını ayıracaklarını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 25 Aralık soruşturmasında verilen takipsizlik kararına ilişkin, "Sayın Davutoğlu, AKP kongresinde, 'yolsuzluk yapanların gerekirse ellerini kırarız' demişti. Şimdi, yolsuzluk yapanların aklandığı bir sürece girdik. Ellerin kırıldığı değil, ellerin öpüldüğü bir sürecin içine girdik" dedi.

Kılıçdaroğlu, Star TV ana haberde gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Adli yıl açılışına Cumhurbaşkanı katılmadı. Başbakan ve hükümeti temsilen de kimse yoktu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Doğru değil, yargı siyasetçilerin at koşturdukları bir alan değil, olmaması da gerekir. Bağımsız ve tarafsız olması gerekir yargının. Hükümetin, adli yılın açılışında hazır bulunması, Cumhurbaşkanının, Başbakanın, Adalet Bakanının olması gerekiyor ama onlar katılmadılar" yanıtını verdi.

Hükümetin, adli yıl açılışına, "paralel yargı" nedeniyle değil, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasına tepki olarak katılmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, savunma hakkının kutsal olduğunu ve bunu avukatların temsil ettiğini söyledi.

"Savunmanın olmadığı yerde, siz hangi adli yılı açacaksınız" diye soran Kılıçdaroğlu, kendilerinin de zaman zaman adaletten, yargıdan, savunmadan şikayetlerini dile getirdiklerini ancak törene katılmak durumunda olduklarını kaydetti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ