Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

10 Ağustos'ta ilk turu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken 3 adayın da programı yoğun... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van'da, Ekmeleddin İhsanoğlu Sivas'ta, Selahattin Demirtaş da Hatay'da önemli mesajlar verdi.

Van'da konuşan Erdoğan, Edirnekapı Şehitliği'ni ziyareti sırasında Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı dizelerini okuyup "Herhalde Çanakkale şiirinden" diyen İhsanoğlu'na yanıt verdi. Erdoğan, şunları söyledi:

ERDOĞAN'DAN İSTİKLAL MARŞI YANITI

Edirnekapı ziyaretinde orta komik manzara çıktı. Akif’in kabrinin başında yazan dörtlüğü okuyor. Ey Türkiye, ey CHP, ey MHP... HDP’ye seslenmiyorum. HDP’nin İstiklal Marşı diye meselesi yok. Ne diyor biliyor musunuz? Dörtlük Çanakkale şiirinden herhalde diyor. Yazıklar olsun. Senin profesörlüğüne de yazıklar olsun, tarihçiliğine de yazıklar olsun, Akif’e yaptığın saygısızlığa da yazıklar olsun. Bu şahsı getirdiler ortak aday yaptılar. Sipariş. Ona ne diyorlarsa onu yapıyor. Sonra CHP, MHP tabanına tıpış tıpış oy vereceksiniz diyor. İstiklal Marşı’nı bilmeyen adaya oy mu verecekler?

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ