Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Le Monde, Türk ordusunun açık bir biçimde sınır ötesi operasyonu düşündüğünü belirtirken komutanların "AB ve ABD ile gerilimlerin artırmasını pek önemsemediklerini, çünkü Rusya ve İran ile “alternatif ittifak” için çalıştıklarını iddia etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin Türkiye’de “sevilmeme rekorları”nı kırdığını öne süren gazete, Sarkozy’nin AB yanlısı çevrelerde “en çok tiksinilen kişi” haline geldiğini yazdı.

Türk ordusunun Rusya ve İran ile ittifak istediği öne sürüldü. Le Monde gazetesi, Türk ordusunun açık bir biçimde sınır ötesi operasyonu düşündüğünü belirtirken komutanların "AB ve ABD ile gerilimlerin artırmasını pek önemsemediklerini çünkü Rusya ve İran ile alternatif ittifak” için çalıştıklarını iddia etti. Le Monde gazetesinin tanınmış uluslararası ilişkiler yazarı Daniel Vernet, Türkiye’nin AB süreci ve Türk askerleri gibi konular üzerinde durduğu yorumunda Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Türkiye’nin AB ile ilgili ikilemini ortaya koyduğunu savunurken “Bir ülke var ki orada Nicolas Sarkozy, sevilmeme rekorlarını kırıyor: Türkiye” ifadesini kullandı. Fransa Cumhurbaşkanının Türkiye’nin AB üyeliği karşıtlığının ve Fransa’nın “ekonomi ve para politikası” başlığının açılmasına muhalefet etmesinin Sarkozy’yi Türkiye’deki AB yanlısı çevrelerinde “en çok tiksinilen kişi” haline getirdiğini yazdı. Halbuki Fransa’nın yeni tutumunun, iki yüzlülüğe son verdiğini belirten Vernet, bazı AB devletlerinin 2005 yılında müzakerelerin başlamasını başarısız kalacağı umudunu ile kabul ettiklerini öne sürdü.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ