Şehit Yarbay Songül Yakut'un avukatları konuştu
"Hukuk fakültesini bitir gel aramıza katıl, gitme Songül' dedim. 'Yok' dedi, 'Ben mesleğimi çok seviyorum ablacım, korkma, nereyi verirlerse giderim. Bayrağın dalgalandığı her yer benim için vatan' dedi"
ABONE OLŞırnak'ta düşen helikopterde şehit olan Yarbay Songül Yakut'un, FETÖ kumpasıyla ordudan uzaklaştırıldıktan sonra da vatana hizmetten vazgeçmediği, etkilenmemeleri için, ordudan atıldığından ve hukuki süreçten annesini haberdar etmediği ortaya çıktı.
Şırnak'ta 12 silah arkadaşıyla helikopter kazasında şehit olan Yarbay Yakut'un, Türk Silahlı Kuvvetlerinden FETÖ kumpası ile uzaklaştırıldığı dönem avukatlığını yapan Şule Nazlıoğlu Erol ile Mustafa Yuvanç, hukuk mücadelesini anlattı. Erol, müvekkili şehit Yarbay Yakut için "Melekler gibi uçtu gitti. Melek gibi bir kızdı o. Kaburgası sağlam, dik duran aslan yürekli bir kızdı o" ifadelerini kullandı.