Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Isparta'da yaptığı konuşmada "evet oyunun onuru vardır" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu ifadesini düzelterek, "Affedersiniz hayır oyunun onuru vardır. Çünkü demokrasiye sahip çıkılıyor. Demokrasi çok önemlidir. Evetin vebali ağırdır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum çalışmaları kapsamında Isparta'ya geldi. İlk olarak Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğine giden Kılıçdaroğlu, esnaf odalarını temsilcilerine neden hayır demeleri gerektiğini anlattı.

Kılıçdaroğlu ardından Iyaş Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde partililere seslendi. Yargının bağımsızlığı vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, "Bir partinin genel başkanı hakim tayin etsin mi etmesin mi? Yargı bağımsızdır her görüşten insan hak adalet aramak için mahkemeye başvurur mahkeme hukukun üstünlüğüne göre vicdana göre karar vermelidir diyorsanız gideceksiniz hayır oyu kullanacaksınız. Hayır yargının bağımsız olmasına gerek yok varsın partinin genel başkanı hakim tayin etsin ne demek hukuk ne demek adalet bize adalet de lazım değil hukuk da lazım değil diyorsanız gideceksiniz evet oyu kullanacaksınız. Demek ki anayasa değişikliğinde sandığa giderken kendimize soru soracağız ve araştıracağız, başbakanlığı kaldırıyor, anayasa değişikliği ile başbakanlığa gerek yok devletin yapısı ve işleyişiyle ilgili bütün yetkiler bir kişiye veriliyor. Yani kaç kişinin bakan olacağına kaç tane başkan yardımcısı olacağına bir kişi karar verecek. Devlette kimin müsteşar hangi niteliklere sahip kimin müsteşar olur, bakan olur, vali olur, kaymakam olur, doktor olur, üniversitede rektör olur, dekan olur bunlara bir kişi karar verecek bu yetki Türkiye Büyük Millet Meclisinde meclis karar veriyor yani milli irade veriyor. Diyorsanız ki ne demek milli irade, ne demek meclis, meclis karar vermesin başbakanlığın olacağına bir kişi karar versin kaç tane başkan yardımcısı olacağına bir kişi karar versin niye meclisin gündemine gelsin diyorsanız gidip evet oyu vereceksiniz. Böyle bir rezalet olmaz kaç bakan olacağına milli irade karar veriyor, kimin müsteşar olacağına hangi niteliklere sahip olacağına parlamento karar verir diyorsanız o zaman onur ve şerefle gidip hayırın altına damganızı basacaksınız" şeklinde konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ