Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Türkiye Diyanet Vakfı, üniversite eğitimi için farklı illere giden ancak maddi durumu kısıtlı olan gençleri barındırdığı öğrenci evlerinin sayısını artırmayı hedefliyor.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin lise sona erene dek ailelerinin yanında kaldığını, üniversite döneminde ise bu durumun değişebildiğini belirtti.

Öğrencilerin üniversite öğrenimi için farklı kentlere gidebildiğine değinen Ünal, bu durumun barınma ihtiyacını beraberinde getirdiğini ifade etti.Ünal, ekonomik durumu iyi olmayan mağdur bir kesim olduğuna işaret ederek, "Özellikle bu katmandan gelen genç neslin elinin tutulması gerekiyor. Çünkü bunu çok yakın bir tarihte, 15 Temmuz sürecinde yaşadık. Burada bırakılan boşluğun başkaları tarafından ciddi anlamda kullanıldığını gördük. Muhtaç insanların bir süre sonra beyinlerinin yıkandığını ve bunların da asker ya da piyon haline getirildiğine şahit olduk. İşte bu süreçte Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı bu ihtiyacı karşılamak üzere yola çıktı." dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ