Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Eyüp Sultan Camisi önünde toplanan Alperen Ocakları üyeleri, "En güzel hediye Müslümanlıktır" ve "Deden bile söndüremedi İslam'ın nurunu sen mi söndüreceksin Ebu Cehil'in torunu" pankartı açıp slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Eyüp Alperen Ocakları Başkanı Eba Kaya, yüzde 98'i Müslüman olan bir ülkenin "yılbaşını alkol, zina ve eğlenceyle kutlanmasını" kabul etmediklerini söyledi.

Yılbaşının kültür yozlaşması olduğunu anlatan Kaya, "Kendi kültürünü bilmeyen milletler, başka milletlerin kültürü ile yozlaşırlar. Biz çocuklarımıza haçlı kültürü olan noel babayı değil de misafir olduğu evde yatması için verilen odada Kur'an-ı Kerim olduğu için yatmayıp sabaha kadar dizlerinin üstünde oturan Osman Gazi'yi, yardıma muhtaç insanlara yardım taşıyan Dede Korkut'u, gemileri karadan yürüten Fatih Sultan Mehmet'i, Fatih Sultan Mehmet'i yetiştiren Akşemsettin'i anlatmalıyız ve kendi kültürümüzle yetiştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kaya, gençliğin, alkol, uyuşturucu ve eğlenceyle yozlaştırılmak istendiğini dile getirerek, "Biz yılbaşında hediye dağıtan noel babanın değil miraçtan namazı getiren Hz. Muhammed'in ümmetiyiz. Çan sesiyle uyanan ülkelerde kurban telaşı yokken, ezan sesiyle uyanan ülkemde noel telaşı nedendir?" diye konuştu.

AA

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ