AB bakanı Volkan Bozkır'dan gündeme dair açıklamalar
AB Bakanı Bozkır, AP'nin 1915 olaylarına dair karar tasarısını kabul etmesi hakkında, "Bu kararı Daimi Temsilcimiz Selim Yener'e verecekler. O da zarfı açmadan geri verecek" dedi.
ABONE OLAvrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, özel bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, 1915 olaylarının 100. yılı olması nedeniyle çeşitli etkinlikler yapılacağını zaten bildiklerini, AP'nin tasarısının da bunlardan biri olduğunu söyledi.
Parlamentoyu, "100 ülkeden insanın geldiği ve parti disiplini olmayan herkesin çıkıp öneri verebileceği sirk" olarak niteleyen Bozkır, AP'nin kararlarının hiçbir bağlayıcı etkisi olmadığını vurguladı.
Konunun Türkiye için çok hassas olması nedeniyle tepki koyduklarını bildiren Bozkır, kararın Türkiye'nin AB Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yener'e verileceğini belirterek, "O da zarfı açmadan geri verecek. Kıymeti bundan ibarettir. Ama gerçekten siyasete tarih alet edilmiştir" diye konuştu. Bozkır, Türkiye için bu kararın yok hükmünde olduğunu ve hiçbir geçerliliğinin de olmadığını belirterek, "Her ülke böyle bir karar aldığı zaman Türkiye ile ikili ilişkilerinde karşılaşacağı sorunları hesaba katmak mecburiyetindedir" şeklinde konuştu.