Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Aynı sitede oturan ama birbirini tanımayan kişiler yılbaşı gecesi bir evde toplanırsa ne olur?

Gerçek hayatta ne olacağını bilemeyiz ama söz konusu fikir, Gülse Birsel’in önce zihninde şekillenip daha sonra senaryoya dönüşürse deyim yerindeyse tadından yenmez bir yapıma dönüşür.

‘Yılbaşı Gecesi’…

Disney+’da yayınlanmaya başlayan BKM yapımı ‘Yılbaşı Gecesi’ni Ozan Açıktan yönetirken filmde başrolleri Alican Yücesoy, Alina Boz, Ayta Sözeri, Boran Kuzum, Büşra Pekin, Cengiz Bozkurt, Derya Karadaş, Emir Benderlioğlu, Fatih Artman, Gülse Birsel, İrem Sak, Kubilay Tuncer, Nazmi Sinan Mıhçı, Serkan Keskin, Şebnem Bozoklu ve Zeynep Güngör paylaştı.

Gülse Birsel, ‘Yılbaşı Gecesi’ ile 2017’de senaryo adına ilk sinema deneyimini yaşadığı ‘Aile Arasında’dan 5 yıl sonra yine ışıltılı bir yapımla izleyicilerin karşısına çıktı. Birsel, pandeminin olumsuzluğunu “Her şer’de bir hayır vardır” atasözündeki gibi şer’i hayra dönüştürerek ‘Yılbaşı Gecesi’nin senaryosunu yazdı.

Read more!

Şöyle ki;

Gülse Birsel, aslında müzikli bir tiyatro oyunu yazmaya hazırlanıyordu. O günlerde başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan pandemi, doğal olarak kültür - sanat faaliyetlerine de yüksek ölçüde zarar vermiş, tiyatro salonları uzun süre kapalı kalmıştı.

Hal böyle olunca da Gülse Birsel, müzikli tiyatro oyununu askıya alıp pandemiyle ilgili olarak bir film senaryosu yazmaya karar verdi. Pandemi sırasında hepimizin yaşadıklarını, hissettiklerini kendine özgü anlatım tarzıyla hikâyeleştirince de sete çıkıldı.

Tek bir günde geçen hikâyeleri anlatmak senarist için de yönetmen için de zordur. Bu tür yapımların coşkulu bir hale gelmesinde senaristin anlatım, yönetmenin ise senaryoyu yorumlama gücü bakımından özel becerilere sahip olması gerekir.

Gülse Birsel, köşe yazarlığı döneminde binlerce fikir yazısı, 6 kitap, üç ayrı dizi için 350 bölüm senaryo ve 2017'de 5.289.051 izleyiciyle büyük ilgi gören ‘Aile Arasında’nın senaryosuna attığı imzayla özel becerilere sahip bir senarist olduğunu gözler önüne sermişti. Keza 300'den fazla reklam filmi ile uzun metrajlı 8 filmle Ozan Açıktan da özel becerilere sahip bir yönetmen olduğunu...

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ