Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Google Haritalar trafik durumunu nasıl biliyor?
        • 1

          Bir yere gitmek istediğimizde, Google seyahatin kaç dakika süreceğini hatta önümüzdeki tüm yolların trafik durumuna göre rengini bile söylüyor. Kırmızı yoğun bir trafik, sarı orta halli bir trafik, yeşil ise trafik olmadığını anlatmak için kullanılıyor. Peki, bunu nasıl yapıyor? Google, bunu bizim için cevaplıyor.

        • 2

          Google Haritalar'ın ilk sürümleri yalnızca trafik sensörlerinden alınan verilere dayanıyordu; bunların çoğu, trafik verilerini derleme konusunda uzmanlaşmış devlet ulaşım kurumları veya özel şirketler tarafından kurulmuştu. Buradan alınan veriler, yolların trafik durumu hakkında ortalama bir fikir veriyordu.

        • 3

          Ancak Google 2009 yılından itibaren trafik tahminlerinin doğruluğunu artırmak için kaynak olarak kitle kullanımına yöneldi. Android telefon kullanıcıları, GPS konumu etkinken Google Haritalar uygulamasını açtıklarında, telefon Google'a anonim olarak bilgi göndererek, arabaların ne kadar hızlı hareket ettiğini analiz eder.

        • 4

          Böylece; Google Haritalar, yoldaki tüm arabalardan gelen verileri sürekli olarak birleştiriyor ve haritalardaki renkli çizgiler yoluyla kullanıcılara anında geri bildirim yapıyor.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa