Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı saldırılar başlatmış, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

İsrail-Hamas çatışması devam ederken Gazze'ye yönelik saldırıları yoğun bir şekilde devam ediyor, İsrail'in kara operasyonu hazırlıkları sürüyor.

Read more!
HAMAS: FİLİSTİN HALKI TAM BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİNİ İSTİYOR

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistin halkının "özgürlük ve onur hakkı ile uluslararası kararlara uygun şekilde başkenti Kudüs olan tam bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını istediğini" söyledi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamaya göre Heniyye, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile İsrail bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'ne ilişkin gelişmeleri telefonda görüştü.

Heniyye, Filistin halkının taleplerine dair "Halkımız özgürlük ve onur hakkını, uluslararası kararlara uygun olarak başkenti Kudüs olan tam egemen bir Filistin devletinin kurulmasını istiyor." ifadelerini kullandı.

Başbakan İbrahim de Malezya'nın Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğunu dile getirdi.

İbrahim, Filistin halkına yönelik saldırıların durdurulmasına ve Gazze Şeridi'ne insani yardımın ulaştırılmasına katkı sağlamak amacıyla bölgedeki ve bölge dışındaki taraflarla birçok temasta bulunduklarını ve adımlar attıklarını belirtti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ