Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Kupa Galatasaray Akhisarspor MAÇ ÖZETİ VE MAÇ SONUCU | (Süper Kupa) Akhisarspor tarih yazdı! - Futbol Haberleri

        İki yıllık aranın ardından Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan ve tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı gösteren Teleset Mobilya Akhisarspor, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi.Fatih Terim, Galatasaray'ın başında 400. maçına çıkarken. Akhisarspor Teknik Direktörü Safet Susic ise yeni ekibiyle ilk kez bir resmi maçta takımını yönetti.

        Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi mağlup ederek bir ilki başaran ve kulüp tarihinin ilk kupasını kazanan Akhisarspor, Galatasaray'ı da penaltılarsonucunda 6-5'lik toplam skorla mağlup etti ve ilk kez mücadele ettiği Süper Kupa'nın sahibi oldu.

        GALATASARAY - AKHİSARSPOR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        GALATASARAY: 1 - AKHİSARSPOR:1 (5' Selezynov, 79' Eren Derdiyok)

        (Maçın 120 dakika sonucu)

        PENALTI ATIŞLARI

        GALATASARAY:4 - AKHİSARSPOR:5

        GALATASARAY: Selçuk İnan attı | Eren Derdiyok attı | Feghuoli attı | Garry Rodrigues attı | Gomis kaçırdı

        AKHİSARSPOR: Güray Vural attı | Larsson attı | ÖmerBayram attı | Miguel Lopes attı | Seleznyov attı |

        Maçın 2. dakikasında ilginç bir pozisyon yaşandı. Serdar Aziz'in geri pasında, Selezynov'un baskı yaptığı Muslera ceza sahası içinde topuuzaklaştırmak isterken ıskaladı, ancak Akhisarsporlu futbolcular bu pozisyonu gole çeviremedi.

        Mücadelenin ilk golü erken geldi: Akhisarspor, karşılaşmanın 5. dakikasında 1-0 öne geçti: Manu seri çalımlarla ceza sahasına girdikten sonra vuruşunu yaptı, top sol kale direğindengeri geldi. Topu önünde bulan Seleznyov takımını 1-0 öne geçirdi.

        Dakikalar 38'i gösterdiğinde Akhisarspor 2. gole yaklaştı: Bilal Kısa'nın ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top az farkla auta gitti.

        Ege ekibi 41. dakikada bir kez daha etkili geldi: Gelişen kontra atakta ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Seleznyov rakibinden sıyrılıptopu sol köşeye gönderdi, ancak meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü.

        "VAR" UYGULANDI!

        43. dakikada Galatasaray, Garry Rodrigues'le hızlı çıktı. Yıldız futbolcu Dany'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Sarı kartını cebinden çıkaran CüneytÇakır'a sarı-kırmızılı futbolcular kırmızı kart kararı için itirazlarda bulundu. VAR uygulamasından destek alan Cüneyt Çakır'ın kararı değişmedi.

        Böylelikle Türkiye'de en üst seviye futbol organizasyonlarında Video Yardımcı Hakem Uygulaması ilk kez kullanılmış oldu.

        Mücadelenin ilk yarısı 1-0 Akhisarspor'un üstünlüğüyle tamamlandı.

        51. dakikada Galatasaray beraberliği yakalamaya çok yaklaştı: Belhanda'dan aldığı pasla ceza sahasına giren Feghouli'nin vuruşunda top yandandışarıya gitti.

        Akhisarspor 64. dakikada etkili geldi: Manu'nun sol kanattan yaptığı ortaya ceza sahası içinde yükselen Seleznyov kafayı vurdu, top direğinüzerinden auta gitti.

        65. dakikada Sarı-Kırmızılılar kendi yarı sahasından çabuk çıktı. Feghouli'nin ceza sahası dışından yaptığı ortaya Eren Derdiyok kafayı vurdu, ancakSarı-Kırmızılılar bu pozisyondan da sonuç alamadı.

        Ege temsilcisi, 70. dakikada net bir gol pozisyonundan yararlanamadı: Yuto Nagatomo'dan topu kapan Miguel Lopes hızla ceza alanına girerekbekletmeden vuruşunu yaptı. Ancak meşin yuvarlak kalenin üstünden az farkla auta çıktı.

        Bu pozisyondan 1 dakika sonra Galatasaray gole yaklaştı.Ceza sahası içine gönderilen topta Garry Rodrigues'in vuruşu kaleci Fatih'ten geri geldi. Gomis, dönen topu tamamlamak istese de Akhisarsporkalecisi Fatih bir kez daha gole izin vermedi.

        Galatasaray 79. dakikada beraberliği yakaladı... Sol kanattan gelişen atakta Nagatomo ceza sahası içinde topu Eren Derdiyok'la buluşturdu.Deneyimli golcünün vuruşunda meşin yuvarlak Akhisarspor ağlarına gitti.

        90 dakika 1-1'lik skorla tamamlanınca, maç uzatmalara gitti.

        Mücadelenin 96. dakikasında, oyuna sonradan giren Yunus Akgün'ün ceza sahası dışında sağ çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutunda FatihÖztürk son anda topu kornere çeldi.Mücadelenin iki uzatma devresinde de iki takım aradığı golü bulamayınca maç penaltılara gitti.

        GALATASARAY: 5 - AKHİSARSPOR: 6 (Penaltı vuruşlarıyla beraber)

        STAT: Konya Büyükşehir Belediye

        HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

        GALATASARAY: Muslera, Linnes, Serdar Aziz, Maicon, Nagatomo (Dk. 102 Carole), Donk (Dk. 76 Selçuk İnan), Fernando (Dk. 69 Yunus Akgün), Feghouli, Belhanda (Dk. 59 Eren Derdiyok), Rodrigues, Gomis

        AKHİSARSPOR: Fatih Öztürk, Vrsajevic (Dk. 66 Larsson), Dany, Mustafa Yumlu, Ömer Bayram, Aykut Çeviker, Sissoko, Bilal Kısa (Dk. 98 Onurcan Güler), Barbosa (Dk. 63 Miguel Lopes), Manu (Dk. 76 Güray Vural), Seleznov

        GOLLER: Dk. 5 Seleznov (Akhisarspor), Dk. 79 Eren Derdiyok (Galatasaray)

        SARI KARTLAR: Dk. 14 Mustafa Yumlu, Dk. 43 Dany, Dk. 45+3 Manu (Akhisarspor), Dk. 77 Rodrigues, Dk. 116 Serdar Aziz (Galatasaray)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        5. dakikada Manu, kendi yarı alanından aldığı topla ceza sahasına girdi ve şutunu çekti. Savunmadan seken top, Barbosa'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun sol çaprazdan vuruşunda, savunmadan seken top yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu kontrol eden Seleznov, Nagatomo'dan sıyrılıp yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

        14. dakikada Feghouli'nin sağ kanattan ceza sahasına ortasında meşin yuvarlağı kaleci Fatih Öztürk kontrol etti.

        23. dakikada Maicon'un kullandığı frikikte top barajdan döndü. Bu oyuncunun ikinci vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Fatih Öztürk'te kaldı.

        37. dakikada Bilal Kısa'nın kaleyi karşıdan gören bir noktadan vuruşunda, top auta çıktı.

        41. dakikada Akhisarspor ikinci gole yaklaştı. Bilal Kısa'nın pasına hareketlenen Seleznov'un ceza alanı sağ çaprazından yerden vuruşunda, meşin yuvarlak uzak direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.

        44. dakikada ceza sahasına hareketlenen Rodrigues, Dany'den sıyrılmak isterken yerde kaldı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır, Dany'ye sarı kart gösterdi. Merkezden gelen uyarı üzerine Cüneyt Çakır, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminden pozisyonu tekrar izledi ve kararını değiştirmedi.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        63. dakikada Manu'nun sol kanattan gönderdiği topa yükselen Seleznov, meşin yuvarlağı az farkla auta gönderdi.

        65. dakikada Feghouli'nin sağ kanattan ortasında ceza sahasında topa yükselen Eren Derdiyok'un vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

        70. dakikada orta sahada Nagatomo'dan kaptığı topla ceza sahasına giren Miguel Lopes, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, topu üstten auta gönderdi.

        79. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Nagatomo'nun ara pasına hareketlenen Eren Derdiyok, altıpas üzerinden meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1

        UZATMA BÖLÜMÜ

        95. dakikada Yunus Akgün'ün ceza sahası dışından sert vuruşunda, kaleci Fatih Öztürk topu kornere çeldi. Uzatma bölümünde başka önemli pozisyon olmadı ve karşılaşmanın galibini belirlemek için seri penaltı atışlarına geçildi.

        PENALTILAR

        Akhisarspor'da Güray Vural, Larsson, Ömer Bayram, Miguel Lopes ve Seleznov fileleri havalandırdı. Galatasaray'da ise Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Feghouli ve Rodrigues, topu filelerle buluştururken, Gomis penaltı atışından yararlanamadı. Penaltı atışları sonunda Akhisarspor, Galatasaray'a 5-4 üstünlük sağlayarak kupanın sahibi oldu.

        MAÇTAN NOTLAR

        TFF Süper Kupa maçında Akhisarspor ile karşılaşan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, beş gün önce izinden dönen Uruguaylı kaleci Fernando Muslera'ya ilk 11'de şans tanıdı. Terim, forvette de Bafetimbi Gomis'e ilk 11'de görev verdi.

        FATİH TERİM'İN 400. RESMİ MAÇI

        Fatih Terim, TFF Süper Kupa'da Akhisarspor ile yapılan karşılaşmayla, sarı-kırmızılı takımın başında 400. resmi maçına çıktı. Galatasaray, Terim idaresinde çıktığı 399 müsabakada 247 galibiyet, 86 beraberlik ve 66 mağlubiyet yaşadı.

        ONYEKURU VE MUĞDAT ÇELİKSÜRE ALMADI

        Teknik direktör Fatih Terim, yeni transferler Henry Onyekuru ve Muğdat Çelik'i Akhisarspor karşısında yedek soyundurdu ve iki isim de süre alamadı. Onyekuru, bugüne kadar sarı-kırmızılı takımla çıktığı 4 hazırlık maçında 2 gol atarken, Muğdat Çelik de 6 hazırlık müsabakasında bir kez ağları havalandırdı. Muğdat Çelik, geçen sezon Akhisarspor'da görev yapmıştı.

        GALATASARAYLILAR İLGİ GÖSTERDİ

        Sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarını TFF Süper Kupa mücadelesinde yalnız bırakmadı. Galatasaraylı taraftarlar, 42 bin seyirci kapasiteli Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda kendilerine ayrılan 21 bin kişilik tribünün tamamını doldurdu. Akhisarspor taraftarlarına ayrılan tribünde ise büyük boşluklar olduğu görüldü. Öte yandan karşılaşma öncesi alınan geniş güvenlik önlemleri dikkati çekti. Konya'da oynanan maç için çevre illerden polisler geldi. Stada gelenler, yoğun bir aramadan geçirildi.

        AKHİSARSPOR İLKLERİ YAŞADI

        Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Akhisarspor, tarihinde ilk defa Süper Kupa mücadelesine çıktıve 3 ayda 2 kupa kazandı! Teknik direktör Safet Susic, yeni transferler Josue ve Serginho'yu yedek soyundurdu.

        BAKAN KASAPOĞLU DA KARŞILAŞMAYI TAKİP ETTİ

        TFF Süper Kupa maçını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da tribünden izledi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu da karşılaşmayı tribünden takip etti.

        KONYA, 2. KEZ SÜPER KUPA'YA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

        Konya, Galatasaray-Akhisarspor karşılaşması ile ikinci kez TFF Süper Kupa maçına ev sahipliği yaptı. Konya'da 2016 yılında oynanan Süper Kupa mücadelesinde Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya gelmişti. Sarı-kırmızılı takım, normal süresi 0-0, uzatma bölümü 1-1 berabere biten maçta rakibine penaltılarda üstünlük sağlayarak, kupayı kazandı.

        SÜPER KUPA'DA "VAR" SİSTEMİ

        TFF Süper Kupa maçında, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi uygulandı. Tribünlerdeki koltuklara da mücadele öncesinde "VAR" sisteminin anlatıldığı kitapçıklardan bırakıldı.

        12. KEZ DÜZENLENDi

        Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen Süper Kupa'da Galatasaray ile Akhisarspor Konya'da karşı karşıya geldi. TFF'nin 2006'dan bu yana düzenlediği ve eski Cumhurbaşkanlığı Kupası formatında oynanan organizasyon, bir önceki sezonun Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası sahibinin mücadelesine sahne oldu.Bu önemli müsabakada ayrıca Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi de kullanıldı.

        REKLAM

        Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Akhisarspor, bu organizasyonda ilk kez birbirlerine rakip oldu.

        GALATASARAY 8'İNCİ, AKHİSARSPOR İLK KEZ OYNADI

        Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, TFF Süper Kupa'da 8'inci, Türkiye Kupası'nı kazanan Akhisarspor ise ilk kez mücadele etti.

        Almanya'nın Frankfurt kentinde 2006'da oynanan ilk Süper Kupa maçında Beşiktaş'a yenilen sarı-kırmızılı takım, daha sonra 2008'de yine Almanya'da, Duisburg kentinde yapılan kupa maçında Kayserispor ile karşılaştı. Galatasaray rakibine üstünlük sağlayarak ilk kez Süper Kupa'da mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızılı takım, 2012-2016 yıllarında üst üste 5 kez Süper Kupa'da mücadele verdi. 2012'de Erzurum ve 2013'te Kayseri'de Fenerbahçe karşısında kupayı kazanan Galatasaray, 2014'te ise Manisa'da oynanan maçta sarı-lacivertli takıma penaltılarda mağlup oldu. Galatasaray, 2015'te Ankara'da Bursaspor, 2016'da ise Konya'da Beşiktaş karşısında kupayı kazanma başarısı gösterdi.

        REKLAM

        EN FAZLA GALATASARAY KAZANDI

        Süper Kupa'yı şimdiye dek en çok kazanan takım Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı takım, ilk organizasyonda Beşiktaş'a boyun eğmesine rağmen sonraki süreçte 5 kez mutlu sona ulaştı. Galatasaray, 2008, 2012, 2013, 2015 ve 2016'da Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Fenerbahçe'nin 3 kez kazandığı kupayı, Beşiktaş, Trabzonspor ve Atiker Konyaspor ise birer kez havaya kaldırdı.

        İLK MAÇLAR ALMANYA'DA OYNANDI

        Süper Kupa'nın ilk 3 organizasyonu Almanya'da gerçekleştirildi. Beşiktaş ile Galatasaray'ın karşılaştığı ilk kupa maçı Frankfurt kentinde oynanırken, daha sonra sırasıyla Köln ve Duisburg şehirlerinde karşılaşmalar yapıldı. Almanya'daki maçlarda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray birer kez kupa sevinci yaşadı.

        TÜRKİYE'DEKİ İLK KUPAYI FENERBAHÇE KAZANDI

        Almanya'daki kupa maçlarının ardından mücadele Türkiye'ye taşınırken, yurttaki ilk kupayı Fenerbahçe havaya kaldırdı. İstanbul'da 2009'da oynanan müsabakada Fenerbahçe, Beşiktaş'a üstünlük kurarak kupanın sahibi oldu. Süper Kupa karşılaşması 2010'da bir kez daha İstanbul'da oynanırken, Trabzonspor, Bursaspor'u geçerek kupayı kazandı. İstanbul'daki iki karşılaşmanın ardından son 6 organizasyon Türkiye'nin farklı şehirlerinde gerçekleştirildi.

        REKLAM

        Erzurum, Kayseri, Manisa, Ankara, Konya ve Samsun'da yapılan bu 6 karşılaşmada Galatasaray 4 kez kupayı müzesine götürdü. Anadolu'da oynanan maçlarda Fenerbahçe ve Atiker Konyaspor ise birer kez kupa sevinci yaşadı.

        SÜPER KUPA MAÇLARI

        TFF Süper Kupa'da şu ana dek oynanan 11 maçta alınan sonuçlar şöyle:

        Tarih Yer Maç Sonuç
        30.07.2006 Frankfurt Galatasaray-Beşiktaş 0-1
        05.08.2007 Köln Fenerbahçe-Beşiktaş 2-1
        17.08.2008 Duisburg Galatasaray-Kayserispor 2-1
        02.08.2009 İstanbul Beşiktaş-Fenerbahçe 0-2
        07.08.2010 İstanbul Bursaspor-Trabzonspor 0-3
        12.08.2012 Erzurum Galatasaray-Fenerbahçe 3-2
        11.08.2013 Kayseri Galatasaray-Fenerbahçe 1-0 (uzatma)
        25.08.2014 Manisa Fenerbahçe-Galatasaray 0-0 (3-2/penaltı)
        08.08.2015 Ankara Galatasaray-Bursaspor 1-0
        13.08.2016 Konya Beşiktaş-Galatasaray 1-1 (0-3/penaltı)
        06.08.2017 Samsun Beşiktaş-Atiker Konyaspor 1-2

        CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI

        Lig şampiyonları ile Türkiye Kupası kazananları, 1965-1966'dan 1997-1998 sezonuna kadar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda karşı karşıya geldi. Toplamda 33 kez oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı en çok, 10 kezle Galatasaray kazandı. Beşiktaş ve Trabzonspor kupayı yedişer kez, Fenerbahçe 6, Göztepe, MKE Ankaragücü ve Eskişehirspor da birer kez müzelerine götürdü.

        REKLAM

        Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda oynanan maçlar ve skorları şöyle:

        Sezon Maç Skor
        1965-1966 Galatasaray-Beşiktaş 2-0
        1966-1967 Beşiktaş-Altay 1-0
        1967-1968 Fenerbahçe Otomatikman kazandı
        1968-1969 Galatasaray-Göztepe 2-0
        1969-1970 Göztepe-Fenerbahçe 3-1
        1970-1971 Eskişehirspor-Galatasaray 3-2
        1971-1972 Galatasaray-MKE Ankaragücü 1-0
        1972-1973 Fenerbahçe-Galatasaray 2-1
        1973-1974 Beşiktaş-Fenerbahçe 3-0
        1974-1975 Fenerbahçe-Beşiktaş 2-0
        1975-1976 Trabzonspor-Galatasaray 2-1
        1976-1977 Trabzonspor-Beşiktaş 1-1 (Penaltılarla 3-1)
        1977-1978 Trabzonspor-Fenerbahçe 1-0
        1978-1979 Trabzonspor-Fenerbahçe 2-1
        1979-1980 Trabzonspor-Altay 1-0
        1980-1981 MKE Ankaragücü-Trabzonspor 1-0
        1981-1982 Galatasaray-Beşiktaş 2-0
        1982-1983 Trabzonspor-Fenerbahçe 2-0
        1983-1984 Fenerbahçe-Trabzonspor 1-0
        1984-1985 Fenerbahçe-Galatasaray 1-1 (Penaltılarla 4-2)
        1985-1986 Beşiktaş-Bursaspor 2-1
        1986-1987 Galatasaray-Gençlerbirliği 3-2
        1987-1988 Galatasaray-Sakaryaspor 2-0
        1988-1989 Beşiktaş-Fenerbahçe 1-0
        1989-1990 Fenerbahçe-Beşiktaş 3-2
        1990-1991 Galatasaray-Beşiktaş 1-0
        1991-1992 Beşiktaş-Trabzonspor 2-1
        1992-1993 Galatasaray-Beşiktaş 2-0
        1993-1994 Beşiktaş-Galatasaray 3-1
        1994-1995 Trabzonspor-Beşiktaş 2-0
        1995-1996 Galatasaray-Fenerbahçe 3-0
        1996-1997 Galatasaray-Kocaelispor 2-1 (Uzatmada)
        1997-1998 Beşiktaş-Galatasaray 2-1 (Uzatmada)

        19. RANDEVU

        Galatasaray ile Akhisarspor, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda bugüne kadar resmi olarak 19 kez karşılaştı. Sarı-kırmızılılar, 14 kez sahadan galip ayrılırken, yeşil-siyahlılar ise 2 kez rakibini mağlup etti. 2 maçta da kazanan taraf çıkmadı. İki takım arasında geçtiğimiz sezon Süper Lig’de oynanan müsabakadan Aslan, 2-1 galip ayrılmıştı.

        MUĞDAT ESKİ TAKIMINA KARŞI

        Galatasaray’da yaz transfer döneminde takıma Henry Onyekuru ile Muğdat Çelik’i katarken, geçtiğimiz sezon kiralık olarak oynayan Yuto Nagatomo’nun da bonservisi alındı. Akhisarspor maçı Muğdat için ayrı bir anlam taşıyor. Başarılı futbolcu, geçtiğimiz sezon yeşil-siyahlıların Türkiye Kupası’nı kazanmasında büyük rol oynamıştı.

        TERİM'İN GALATASARAY PERFORMANSI

        Galatasaray'da 10 ayrı sezonda görev yapan FatihTerim'in performansı şöyle:

        Organizasyon Maç Galibiyet Beraberlik Mağlubiyet
        Süper Lig 293 192 65 36
        UEFA Şampiyonlar Ligi 49 21 8 20
        Türkiye Kupası 37 22 8 7
        UEFA Kupası / UEFA Avrupa Ligi 11 5 5 1
        Kupa Galipleri Kupası 4 3 - 1
        Cumhurbaşkanlığı Kupası / Süper Kupa 5 4 - 1
        Toplam 399 247 86 66

        17 KUPA KAZANDI

        Galatasaray, TFF Süper Kupa maçında Akhisarspor'u yenmesi durumunda FatihTerimyönetiminde 18. kupasını kazanacak Sarı-kırmızılı ekip, tecrübeli teknik adam yönetiminde daha önce 17 kupa elde etti.

        Türk futbolunun Avrupa kupalarındaki en önemli başarısı gösterilen UEFA Kupası şampiyonluğunu 2000 yılındaTerim'le elde eden sarı-kırmızılı takım, tecrübeli çalıştırıcıyla bugüne kadar 7 lig, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 TFF Süper Kupa ve 3 TSYD Kupası şampiyonluğu yaşadı.

        KAZANDIĞI KUPALAR

        Galatasaray'da ilk kez 1996-1997 sezonunda göreve getirilen FatihTerim, ilk dönemindeki 4 sezonda kulübün müzesine 12 kupanın girmesine katkı sağladı.

        Takımıyla ilk döneminde üst üste 4 kez lig şampiyonu olanTerim, TSYD Kupası'nda 1997-1998, 1998-1999 ve 1999-2000 sezonu şampiyonluklarını elde etti. Türkiye Kupası'nı 1998-1999 ve 1999-2000 sezonlarında kazanan takımın başında bulunanTerim, 1996 ve 1997 yıllarında Galatasaray'a Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandırdı.

        Terimyönetiminde Galatasaray, Türk futbol tarihinin ilk Avrupa kupası olan UEFA Kupası şampiyonluğunu 2000 yılında finalde İngiliz ekibi Arsenal'ı eleyerek müzesine götürdü.

        Galatasaray'da 2002-2003 sezonunda başlayan ve 2003-2004 sezonunun son 8 haftasına kadar süren ikinci döneminde hiçbir kulvarda şampiyonluk elde edemeyenTerim, üçüncü döneminde üst üste 2 lig şampiyonluğu, 2 de TFF Süper Kupa şampiyonluğuna imza attı.

        Tecrübeli teknik adam, geçen sezonun ortasında dördüncü kez başına geçtiği Galatasaray'ı Süper Lig'de şampiyonluğa ulaştırdı.

        Harita
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa