Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Hırvatistan Son Dakika: Dünya Kupası Şampiyonu Fransa! Fransa - Hırvatistan MAÇ ÖZETİ (2018 Dünya Kupası) - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        2018 DÜNYA KUPASI FİNAL HEYECANI HTSPOR ARENA'DA! FRANSA - HIRVATİSTAN MAÇININTÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 Dünya Kupası'nın finalinde Fransa ile Hırvatistan karşılaştı. Gol yağmuruna sahne olan maçta Fransa, 4-2'lik galibiyetle tarihinde 2. kez Dünya Kupası'nın sahibi oldu.

        18. dakikada Fransa, Mario Mandzukic'in kendi kalesine gönderdiği gol ile öne geçti. Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Antoine Griezmann ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Mario Mandzukic'ten seken top filelerle buluştu: 1-0.

        28. dakikada Hırvatistan, Ivan Perisic ile beraberliği yakaladı. Kullanılan serbest vuruşta karambolde top Domagoj Vida'nın önünde kaldı. Vida pasını Ivan Perisic'e verdi. Perisic, sert vuruşla skoru eşitledi: 1-1.

        REKLAM

        Köşe vuruşunda Ivan Perisic'ten seken top dışarı gitti. Hakem Nestor Fabian Pitana, VAR sistemiyle pozisyonu izledi ve Ivan Perisic'in topa elle müdahale ettiğine karar vererek penaltı noktasını işaret etti. 39'da penaltıyı kullanan Griezmann, Fransa'yı tekrar öne geçirdi: 2-1.

        İlk yarı Fransa'nın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

        59. dakikada Fransa, Paul Pogba ile farkı 2'ye yükseltti. Paul Pogba'nın ceza sahası dışından ilk vuruşu savnumadan sekerek önüne düştü. Dönen topa sol ayağı ile vuruşunu yaptı ve golü buldu: 3-1.

        64. dakikada Fransa Kylian Mbappe ile bir gol daha buldu. Ceza sahası dışında Lucas Hernandez'in pasıyla topla buluşan Kylian Mbappe, topu temiz bir vuruşla ağlara gönderdi: 4-1.

        Mbappe, bu golle Pele'nin ardından Dünya Kupası finalinde gol atan en genç 2. futbolcu olarak tarihe geçti.

        69. dakikada Hırvatistan, Mario Mandzukic ile farkı 2'ye indirdi. Fransa kalecisi Hugo Lloris rakibi Mario Mandzukic'i çalımlamak isterken topu kaptırdı ve Mandzukic topu filelere gönderdi: 4-2.

        Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fransa, sahadan 4-2 galip ayrılarak Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı.

        1998'de Brezilya'yı 3-0 yenerek kupayı kazanan Fransa, 2. kez bu başarıyı tattı.

        REKLAM

        Teknik direktör Deschamps, 1998'de kaptan olarak kazandığı kupayı, bu sefer hoca olarak kazandı.

        FRANSA: 4 - HIRVATİSTAN: 2

        STAT: Luzhniki

        HAKEMLER: Nestor Pitana, Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (Arjantin)

        FRANSA: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Pogba, Kante (Dk. 55 Nzonzi), Mbappe, Griezmann, Matuidi (Dk. 73 Tolisso), Giroud (Dk. 81 Fekir)

        HIRVATİSTAN: Subasic, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic (Dk. 82 Pjaca), Rakitic, Brozovic, Rebic (Dk. 71 Kramaric), Modric, Perisic, Mandzukic

        GOLLER: Dk. 18 Mandzukic (Kendi kalesine), Dk. 38 Griezmann (Penaltıdan), Dk. 59 Pogba, Dk. 65 Mbappe (Fransa), Dk. 28 Perisic, Dk. 69 Mandzukic (Hırvatistan)

        SARI KARTLAR: Dk. 27 Kante, Dk. 41 Hernandez (Fransa), Dk. 90+2 Vrsaljko (Hırvatistan)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        18. dakikada Griezmann'ın ceza sahasının sağ tarafından kullandığı sebest vuruşta savunmasına yardıma gelen Mandzukic'in ters kafa vuruşu sonucunda top ağlara gitti ve Fransa öne geçti: 1-0.

        23. dakikada Mandzukic'in geliştirdiği atakta ceza sahasının sağ kanadından içeriye yaptığı ortada Rakitic'in gelişine vuruşu doğrudan dışarı gitti.

        27. dakikada Modric'in kullandığı köşe vuruşunda Vrsaljko topu altıpas çizgisine indirdi. Vida'ın önünde kalan topa dokunuşu sonrası Perisic'in sağ köşeye yaptığı vuruş ağlara gitti: 1-1.

        33. dakikada Fransa'nın Griezmann'la kullandığı kornerde Perisic'in müdahalesi sonucu hakem Pitana, VAR'a başvurdu. Pozisyonu inceleyen Pitana, Perisic'in elle müdahele ettiğine karar vererek penaltı noktasını gösterdi.

        38. dakikada topun başına geçen Griezmann'ın penaltı vuruşu ağlarla buluştu: 2-1.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        48. dakikada gelişen Hırvatistan atağında Rakitic'in pasıyla Rebic, Fransa ceza sahası içinde topla buluştu. Rebic, sol çaprazdan çok sert vurdu, kaleci Lloris üzerine gelen topu son anda tek yumruğuyla kornere çeldi.

        52. dakikada Fransa etkili geldi. Griezmann'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Mbappe, altı pas önünde sağ çaprazdan şutunu attı. Kalesini zamanında terkeden ve açıyı kapatan Subasic'ten dönen topu savunma uzaklaştırdı.

        59. dakikada Fransa farkı 2'ye çıkardı. Sol kanatta topla buluşan Mbappe ceza sahasına girdi, penaltı noktasının gerisindeki Griezmann'a pasını attı. Griezmann daha uygun pozisyondaki Pogba'ya topu gönderdi. Pogba şutunu attı top savunmadan döndü, bir kez daha topu önünde bulan Pogba bu kez sol ayağıyla yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 3-1.

        65. dakikada Fransa 4. golünü buldu. Sol kanattaki Hernandez'den pasını alan Mbappe, Hırvatistan ceza yayı üzerinde önündeki rakibine rağmen şutunu attı ve topu köşeden ağlara yolladı: 4-1.

        69. dakikada Hırvatistan, Fransa kalecisi Lloris'in büyük hatası ile farkı 2'ye düşürdü. Umtiti'den pası alan Lloris, altı pas içinde Mandzukic'e çalım atmak istedi, Hırvat oyuncu ayağını uzattı ve topu ağlara gönderdi: 4-2.

        ŞAMPİYON FRANSA KUPASINI ALDI

        FIFA Dünya Kupası’nın şampiyonu Fransa, kupayı FIFA Başkanı Gianni Infantino’dan aldı.

        Maç sonunda büyük sevinç yaşayan Fransızlar, üçüncü kez finale çıktığı turnuvada ikinci kez kupayı müzesine götürdü. Şampiyon Fransa kupasını FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun ellerinden aldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de törende madalyaları verdi.

        Öte yandan Fransızlar, kupa töreninde Hırvat futbolculara koridor oluşturarak aralarından geçerken alkışladı.

        FİNALE NASIL GELDİLER?

        Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası'nda final oynayan Fransa, 2018 FIFA Dünya Kupası'nda Avustralya, Peru ve Danimarka ile C Grubu'nda yer aldı ve grubu 7 puanla lider bitirdi.

        Turnuvadaki ilk iki maçını kazanarak son müsabakalar öncesi gruptan çıkmayı garantileyen Fransa'nın, 0-0 sona eren Danimarka karşılaşmasında sergilediği futbol ise tribündekilerin tepkisini çekmişti.

        Son 16 turunda Arjantin ile erken final tadında bir maç oynayan Fransa, güçlü rakibini 2-1 geriye düşmesine rağmen 4-3 mağlup etti.

        Çeyrek finalde Uruguay'ı 2-0 yenen Fransa, yarı finalde ise Samuel Umtiti'nin kafa golüyle Belçika'yı eledi ve adını finale yazdırdı.

        REKLAM

        FRANSA'NIN KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Futbolcu kökenli teknik adamlardan Fransız Didier Deschamps'ın 2012 yılından bu yana çalıştırdığı Fransa, Avrupa Elemeleri'nde Hollanda, İsveç, Bulgaristan, Lüksemburg ve Belarus ile A Grubu'nda mücadele etti.

        Fransa, elemelerde çıktığı 10 maçın 7'sinden galip, 2'sinden beraberlikle ve 1'inden mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçların ardından Fransa, A Grubu'nu 23 puanla lider tamamlayarak 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'na çeyrek final aşamasında veda eden Fransa Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 14 kez katıldı.

        Evinde 1998 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nda şampiyonluğa uzanan Fransa, Dünya Kupası'nda iki kez üçüncülük elde ederken, bir kez de finalde kaybetti.

        Fransa'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1930 - Grup aşaması

        1934 - Birinci tur

        1938 - Çeyrek final

        1954 - Grup aşaması

        1958 - Üçüncülük

        1966 - Grup aşaması

        1978 - Grup aşaması

        1982 - Dördüncülük

        1986 - Üçüncülük

        1998 - Şampiyonluk

        2002 - Grup aşaması

        2006 - Finalist

        2010 - Grup aşaması

        2014 - Çeyrek final

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa