Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Festival 'Bal Kaymak' ile açıldı

        18'inci Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali, 'Bal Kaymak' ile açıldı. Açılışa Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Belediye Başkan Yardımcısı Uwe Becker, Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, yönetmen Erden Kıral, Işıl Yücesoy, Cezmi Baskın, Hakan Bilgin, Cem Karakaş, 'Bal Kaymak'ın yönetmeni Onur Tan, filmin çocuk oyuncusu Ömer Tan katıldı.

        Konuşmasına festivalin tüm destekçilerine teşekkür ederek başlayan Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, festivalin birleştiriciliğinin altını çizdi. "Bu festival, Türk ve Alman kültürel alanda kabul gören bir festival olduğu için çok mutluyuz" dedi.

        Frankfurt Belediye Başkan Yardımcısı Uwe Becker ise Türk Film Festivali'nin kattığı heyecanı yaşadıklarını dile getirdi. Festivalin kültür elçisi olduğunu ve bundan duydukları mutluluğu ifade etti. Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı da Türk Sinema tarihinden bahsederek konuşmasına başladı. Frankfurt'un festivalleri arasında kalıcılığını ispatlayan Frankfurt Türk Filmleri Festivali'nin coşkuyla geçmesini temenni ettiğini ifade etti. Festivali'nin ilk gününde Erden Kıral, Cezmi Baskın, Işıl Yücesoy'a 'Yaşam Boyu Onur Ödülü', Feridun Karakaya'ya ise 'Vefa Ödülü' verildi.

        REKLAM

        Festival kapsamında düzenlenen 'Alman Sinemacılar Gözüyle Türk Filmleri Yarışması'nda yer alacak filmler yönetmen Ezel Akay'ın jüri başkanlığında Gani Müjde, yapımcı Şükrü Avşar, Mehmet Acar, Vildan Atasever ve kurgucu Çiçek Kahraman'dan oluşan jüri tarafından seçildi.

        IŞIL YÜCESOY

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa