Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fenerbahçe'nin gündemindeki Yerry Mina kimdir? Yerry Mina hangi takımda oynuyor? - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe'ye Sportif direktör olarak gelen Comolli'nin ilk icraatı Teknik Drektör Cocu oldu. Ardından gözlerini Barcelona'da forma giyen Yerry Mina'ya çevirdi. Mina dün gece oynanan Kolombiya - İngiltere maçında 90+2'de attığı golle maçı uzatmaya taşıdı ancak bu gol yeterli olmadı. İngiltere penaltılarda Kolombiyayı 4-3 yendi ve çeyrek finale yükselen taraf oldu. Peki, Fenerbahçe'ye kiralık olarak gelmesi beklenen Yerry Mina kimdir? Kaç yaşında? Hangi mevkide oynuyor? İşte ayrıntılar....

        YERRY MİNA KİMDİR?

        23 Eylül 1994 doğumlu olan Mina Kolobiya'nınGuachené kentinde dünyaya geldi.23 yaşında olan Yerry MinaDeportivo Pasto takımından 2014 yılına başkent Bogota'da bulunan Santa Fe takımına transfer olan Mina, 1.95'lik boyu, hava hakimiyeti ve savunmadaki lider özellikleriyle dikkat çekti.

        REKLAM

        Takımıyla Sudamericana şampiyonluğu kazanan Yerry Mina, Santa Fe'nin 2016 yılında Libertadores macerasındaki performansıyla Palmeiras'ın yolunu tuttu.

        Stoper mevkisinde görev yapan Mina,topu geriden oyuna sokma konusunda uzun boyuna karşın başarılı olan genç oyuncu, 1.95'lik boyuna karşın hızlı bir oyuncu olarak dikkat çekiyor. Risk almayı seven Mina, zaman zaman golle sonuçlanan hataları beraberinde getirebiliyor. Barcelona, Brezilya Ligi'nde Palmeiras forması giyen stoper Yerry Mina'yı 11.8 Milyon Euro bonservis bedeliyle transfer etmişti.

        Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa