Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'de İsmail Kartal etkisi: Mağlubiyeti unuttu! - Fenerbahçe Haberleri

        Geçtiğimiz sezonu Süper Lig'de 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe'de, Portekizli teknik adam Jorge Jesus ile yollar ayırmış ardından 3. İsmail Kartal dönemi başlamıştı. Bu kez tecrübeli çalıştırıcıya sezon başında takımı emanet eden Fenerbahçe Yönetimi, ilk 12 maç itibarıyla hiç kaybetmedi.

        SİSTEM DEĞİŞTİ

        Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonki oyun tarzıyla sık sık eleştiriliyordu. İsmail Kartal'ın takımın başına gelmesiyle, Jorge Jesus döneminden kalma 3'lü sistemden de tamamen vazgeçildi.

        İsmail Kartal, sezon genelinde sistemlerinde bir değişiklik olmayacağını, 4-3-3, 4-1-4-1, 4-2-3-1 formasyonlarıyla oynayacaklarını, oyun içinde savunma ve hücumda farklı varyasyonlara dönebileceklerini, bu sistemden vazgeçmeyeceklerini, zaman içinde skora göre 2 forvetli sisteme de geçebileceklerini söylemişti.

        REKLAM

        GOL YEMİYOR!

        Son olarak Alanyaspor’u yenerek 12’de 12 yapan Fenerbahçe’de İsmail Kartal'ın getirdiği yeni sistem meyvelerini vermeye devam ediyor. Yeni transferlerin de etkisiyle çok az gol yiyen bir takım haline dönüşen Fenerbahçe'de bireysel performanslar da bir hayli arttı.

        Sarı-lacivertli takım bu sezon çıktığı 12 resmi maçta toplamda 7 gol yedi. Geçtiğimiz sezonki Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe ilk 12 hafta itibarıyla 11 gol yemişti.

        TRANSFERLER ETKİLİ OLDU!

        Jorge Jesus döneminde yapılan transferilerin birçoğu ile yollarını ayıran Fenerbahçe yaptığı yeni eklemelerden hızlı bir şekilde verim aldı.

        BECAO-DJIKU

        Uzun yıllar Serie A’da görev yapan Brezilyalı stoper Rodrigo Becao, Fenerbahçe'ye kısa sürede uyum sağladı. Sertliği ile bilinen futbolcunun pozisyon sezgisi de oldukça kuvvetli. Savunmanın lideri konumuna gelen Becao büyük beğeni topluyor. Son oynanan Alanyaspor mücadelesinde Brezilyalı futbolcu 53 kez topla buluştu ve %90.7 pas isabeti sağladı. 7 ikili mücadelenin 7'ünü kazanan Becao 2 de pas arası yaptı.

        Yine yaz transfer döneminde Becao ile birlikte takıma katılan Ganalı stoper Djiku son oynanan Alanyaspor mücadelesinde büyük beğeni topladı. Başarılı stoper, rakipleriyle girdiği 7 hava topu mücadelesinin hepsini kazanırken, 11 ikili mücadelenin 9'undan galip ayrıldı. Alexander Djiku ayrıca 8 sahipsiz top kazandı, 5 pas arası yaptı, 2 atak uzaklaştırdı ve yüzde 87 pas isabeti yakaladı.

        REKLAM

        SZYMANSKI-TADIC-DZEKO: 15 GOL 12 ASİST

        Fenerbahçe bu sezon hücum hattına yaptığı 3 transferden ilk 12 maç sonucunda 15 gol ve 12 asist katkısı aldı.

        Sebastian Szymanski: 5 gol 4 asist

        Dusan Tadic: 4 gol 2 asist

        Edin Dzeko: 6 gol 6 asist

        BONUS: İRFAN CAN KAHVECİ

        Geçtiğimiz sezon dalgalı bir performans gösteren İrfan Can Kahveci, bu sezon gösterdiği performansla hem takımına en çok katkı sağlayan isimlerden oldu hem de tribünlerin sevgilisi oldu.

        Dönem dönem gösterdiği performansla Fenerbahçe tribünleri tarafından eleştirilen tecrübeli futbolcu bu sezon gönülleri fethetti.

        28 yaşındaki oyuncu, sezon başında olmasına rağmen şimdiden 10 gole direkt katkı sağladı. Süper Lig’de bu sezon 2 gol atıp 2 asist yapan İrfan Can Kahveci, Avrupa Konferans Ligi Elemeleri’nde ise 6 maçta 4 gol 2 asistle oynadı. Şu ana kadar çıktığı 12 resmi maçta toplamda 6 gol atıp 4 asist yapan tecrübeli oyuncu, bu alanda en iyi sezon istatistiğini geride bırakmak üzere.

        Fenerbahçe ile geçirdiği ilk tam sezon olan 2021/2022 sezonunda 4 gol atıp 7 asist yapan 28 yaşındaki oyuncu, 2022/2023 sezonunda ise 7 gol 4 asistlik performans sergileyerek 11 gole direkt etki etmişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa