Türkiye deprem riski ve fay hattı haritası! Bolu depremle sallandı! Kuzey Anadolu Fay hattı haritası
MTA yenilenmiş diri fay haritası ve deprem riski haritası son olarak Bolu'da meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerde hissedilen 4.8 büyüklüğündeki deprem sonrası merak edilmeye başlandı. Bilindiği üzere uzmanlar Kuzey Anadolu Fay hattının Marmara Denizi uzantısı İstanbul açıklarında 7.0 büyüklüğü üzerinde bir deprem bekliyor. Olası deprem riski nedeniyle tedirgin olan İstanbullular Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alan Bolu'da meydana gelen deprem sonrası teyakkuza geçti. İşte Bolu'da meydana gelen deprem sonrası gözlerin çevrildiği MTA diri fay hattı ve Türkiye deprem riski haritası...
- 1
Bolu'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedildi. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Marmara Denizi uzantısı üzerinde İstanbul açıklarında meydana gelmesi beklenen olası deprem riski nedeniyle yaşanan deprem İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde paniğe neden oldu. Yaşanan deprem sonrası gözler MTA diri fay hattı haritasına ve özellikle de Kuzey Anadolu Fay Hattı haritasına çevrildi. İşte Türkiye deprem riski ve fay hatları haritası...
- 2
TÜRKİYE DEPREM HARİTASI
Türkiye'de Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Hattı ve Batı Anadolu fay hattı olmak üzere toplamda 3 büyük fay hattı bulunuyor.. Deprem haritasında kırmızı renkte görülen iller birinci derece deprem bölgesi, pembe renke olanlar ikinci derece riskli bölge, sarı olan iller üçüncü dereceden deprem bölgesi olarak geçiyor. İşte birinci dereceden deprem bölgesi olan iller;
- 3
45 İL ÜZERİNDE 110 İLÇE BULUNUYOR!
Türkiye Diri Fay Haritası'na göre ise Türkiye'de doğrudan diri fay üzerine oturan, 45 il alanı üzerinde 110 ilçe bulunuyor.
-
- 4
DİRİ FAY ÜZERİNDE BULUNAN İLLER
AKSARAY,
AYDIN,
BALIKESİR,
BOLU,
BURDUR,
BURSA,
- 5
BİNGÖL,
DENİZLİ,
ESKİŞEHİR,
ERZİNCAN,
ERZURUM,
HAKKARİ,
- 6
HATAY,
İZMİR,
KAHRAMANMARAŞ
MANİSA,
MUĞLA,
KOCAELİ,
-
- 7
KONYA,
OSMANİYE,
SAKARYA,
TOKAT’ın yanı sıra 110 ilçe de diri fay üzerinde.
- 8
BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER
İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.
- 9
İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER
Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.
-
- 10
ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ BÖLGELER
Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.
- 11
EN AZ RİSKLİ BÖLGELER
Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman’dır.