Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Facebook topluma zarar verdiği iddialarını yanıtladı - Teknoloji Haberleri

        Dünyanın en büyük sosyal ağı, kullanıcı artışından sorumlu eski başkan yardımcısı Chamath Palihapitiya’nın iddialarını tümüyle reddetmeyerek ilginç bir açıklama yayınladı. Açıklamaya göre, “Facebook artık Palihapitiya’nın bir zamanlar çalıştığından çok daha farklı bir şirket”.

        Chamath’ın 6 yıl önce Facebook’tan ayrıldığını söyleyen şirket sözcüsü, “Chamath’ın Facebook’ta çalıştığı dönem yeni bir sosyal medya deneyimi ve Facebook’un dünyada büyümesine odaklanıyorduk. Facebook o zamanlar çok farklı bir şirketti, biz büyüdükçe sorumluluklarımızın da büyüdüğünün farkına vardık.” dedi.

        REKLAM

        Facebook ayrıca, uzmanlar ve akademisyenlerle birlikte sosyal medyanın insanlara etkilerine yönelik araştırmalar ve projeler yürüttüğünü belirtti. Şirket, bu araştırmalardan elde ettiği bilgileri ürün geliştirme sürecinde kullanıyor. Ancak Facebook bir kırmızı çizgisi olduğuna değiniyor; “Doğru yatırımların yapılması için kârlılığımızın düşmesine razıyız.”

        The Verge’e göre, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg bu konuyu yakın zamanda gündeme getirmişti. Zuckerberg, kasım ayında şirketin yatırımcılarına “Topluluğumuzu korumak, kârımızı artırmaktan daha önemli” demişti.

        2007-2011 yılları arasında Facebook’un başkan yardımcılığını yürüten Palihapitiya, bu hafta bir üniversitede yaptığı konuşmada Facebook konusunda kendini suçlu hissettiğini söylemişti.

        Çocuklarına sosyal medyayı yasakladığını belirten Palihapitiya, “Yarattığımız kısa vadeli ve dopamin merkezli geri bildirim döngüsü toplumumuzun çalışma şeklini yok ediyor. Müzakere ve işbirliği yok, bunun yerine yanlış ve hatalı bilgi var. Bu yalnızca ABD’nin bir sorunu ya da yalnızca Rusya’nın seçimi etkileyen reklamlarıyla alakalı değil. Bu küresel bir problem.” demiş ve“İçten içe kötü bir şey olabileceğini biliyorduk.” şeklinde devam etmişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa