Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Eylül isminin anlamı nedir? Eylül ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Eylül isminin analizi
        • 1

          Eylül ismi hem kulağa hoş gelen hem de güzel anlamlar taşıyan, daha çok kız çocukları için tercih edilen bir isimdir. Özellikle son yıllarda popüler olan bu isim anne ve baba adaylarının dikkatini çekmektedir. Eylül isminin anlamı, Eylül ne demek, Eylül Kuran’da geçiyor mu, Eylül isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Eylül İsminin Anlamı

          İsimleri tamamlayan en önemli unsur sahip olduğu anlamlardır. İsmin ne anlama geldiğini internet aracılığıyla da öğrenebiliriz. Arama motoru bu konuda bize yardım edecektir. Anne ve baba adaylarının tatlı telaşlarından birini de isim koyma konusu oluşturmaktadır. Çocukları için belirleyecekleri ismin özel olmasını ve güzel anlamlar taşımasını isterler. Kötü anlamlar taşıyan isimleri tercih etmezler. Bu sebeple de geniş çaplı bir araştırma yaparlar. Eylül ismi de hem erkek hem de kız çocukları için tercih edilen unisex bir isimdir. Eylül ismi hem kulağa hoş gelen hem de kolay telaffuzlu bir isimdir. Birden fazla anlam taşımaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Eylül isminin anlamları şunlardır:

          • Erdemli, üstün kişi.
          • Açık kestane rengi.
          • Yılın dokuzuncu ayı. Sonbahar mevsiminin ilk ayı.
        • 2

          Eylül Ne Demek?

          Anne ve baba adayları yeni doğacak çocuklarına isim araştırırken çeşitli kaynaklardan, yakın çevreden ya da arama motorundan yardım alabilmektedir. Günümüzde genellikle daha modern ve pek duyulmayan isimler tercih edilmektedir. Eylül ismi de son derece modern bir isimdir. Bu ismin tercih sebebini belirleyen birçok faktör bulunabilmektedir. Kolay telaffuzlu olması, güzel anlamlar taşıması ve kulağa hoş gelmesi itibariyle anne ve baba adayları tarafından tercih edilmektedir. Eylül ismi; erdemli, üstün kişi, açık kestane rengi, yılın dokuzuncu ayı, sonbahar mevsiminin ilk ayı anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          Eylül Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynler çocuklarına isim belirlerken farklı kriterleri ön planda tutabilirler. Kimileri ismin kökeni ve anlamı üzerinde durur. Kimileri ise kolay söylenmesine dikkat eder. Anne ve baba adayları için bu zorlayıcı bir süreç olabilmektedir. Bazıları modern isimler tercih ederken bazıları geleneksel isimlere yönelmektedir. Bazı ebeveynler ise koyacakları ismin Kuran’ı Kerim’de yer alıp almadığına dikkat etmektedir. Bu sebeple de Kuran’da yer alan isimleri tercih etmektedir. Kuran’da yer almasa da güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Eylül ismini çocuğuna koymaya hazırlanan anne ve baba adayları bu ismin Kuran’ı Kerim’de geçip geçmediğini araştırmaktadır. Eylül ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Eylül ismini koymak caizdir.

        • 4

          Eylül İsminin Analizi Nedir?

          Karakteristik özellikleri sıralandığı isim analizleri günümüzde öne çıkan bir konudur. İsim analizleri sayesinde isimlerin hangi olumlu ve olumsuz özelliklere sahip olduğunu öğrenebiliriz. Listelenen özelliklerden yaralanabiliriz. Bazı ebeveynler de çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Eylül ismini koymayı düşünen ebeveynler bu ismin analizini araştırmaktadır.

          Sakin ve duygusal yapılarıyla bilinirler. Duygusallıkları hayatlarının her alanında etkilidir. İşleri hızlı bir şekilde halletmek yerine ağırdan almayı severler. Sanatsal faaliyetlerde de kendilerini gösterirler. El becerileri oldukça gelişmiştir. Kinci bir yapıları bulunur; ona yapılan şeyleri unutmazlar. Empati yetenekleri oldukça gelişmiştir. Güçlü ve sağlam karakterleri vardır.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa