Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Borsanın Şirketleri programının bu haftaki konuğu İş Yatırım Araştırma Direktörü Emre Sezan oldu. Borsa İstanbul'da büyük ralli sürerken bu yükselişte büyük pay sahibi enerji şirketleri masaya yatırıldı. Programda özellikle enerjinin amiral gemisi Tüpraş ve enerji deyince akla ilk gelen Sabancı Holding masaya yatırıldı.

Dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin enerji sektörüne şimdiye kadarki etkilerinin değerlendirildiği programda enerjide yılın ilk üç çeyreğindeki görünüm ele alınarak bu alanda önemli bilanço kalemleri ve rasyoları irdelendi.

Read more!
İLK ÜÇ AYDA NELER OLDU?

Enerjinin amiral gemisi Tüpraş ve enerji ağırlıklı bir holding olan Sabancı Holding’de yılın ilk üç ayında görünümün değerlendirildiği programda iki devin gelecek dönem beklentileri paylaşılıyor. Sektörün kar ve zarar rakamlarında ana etmenlerin neler olduğu ve bu faktörlerin yılın geri kalanında nasıl hareket edeceği beklentilerinin paylaşıldığı programda yatırımcının enerji hisseleri seçerken nelere dikkat etmesi gerektiği de dile getirildi.

FİYAT UCUZ MU PAHALI MI?

Sezan programda Tüpraş ve Sabancı Holding'in fiyat/kazanç oranı, piyasa değeri/defter değeri gibi rasyolarını paylaşarak bu rasyolara göre bugün gelinen noktada hisselerin ucuz mu pahalı mı olduğuna dair görüşlerini de açıkladı. Bu hisselerin BİST 100 endeksine göre şimdiye kadar nasıl hareket ettiği ve yabancı oranları da programda aktarıldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ