Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları Antalya turiste bir "tık" daha yakın! - Turizm Haberleri

        Antalya’yı bir destinasyon olarak tek çatı altında daha etkin pazarlamak için kurulan Antalya Tanıtım A.Ş., ataklarına bir yenisini ekledi. Şirket yönetimi, sanal ortamda yerli ve yabancı turistlere bölgeyi tanıtan www.antalyadestination.com adlı internet sitesini Londra’nın en büyük turizm fuarı WTM’de duyurdu.

        Antalya Tanıtım A.Ş. yönetimi, bölgeyi tanıtma hizmetlerine bir yenisini ekledi. Şirket yönetimi bölgeyi sanal ortamda dünyaya daha etkin tanıtmak amacıyla www.antalyadestination.com adıyla bir internet sitesi hazırlattı. Avrupa’nın en büyük turizm fuarlarından biri olan Londra WTM’in açılışı ile aynı anda yayına geçen, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan internet sitesi, yerli-yabancı turistlerin tatil kararını kolaylaştıracak bilgiler içeriyor. Site 1 Ocak 2013’den itibaren Almanca, 1 Mart’tan itibaren de Rusça olarak da hizmet verecek.

        Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), aynı zamanda Antalya Tanıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, günümüzde internetin tatilcilerin kararında önemli bir rolü olduğunu hatırlattı. Tatilcilere yönelik ürün ve hizmet sunanların tüketici eğilimlerini dikkate almak zorunda olduğunu vurgulayan Budak, “Tatilci artık gideceği yere karar vermeden, internette gezinip bilgi topluyor. Bu noktadan hareketle biz de Antalya bölgesini doğru ve etkin tanıtmak adına, 686 sayfalık bir web sitesi hazırlattık” dedi. Budak, www.antalyadestination.com adlı tanıtım sitesini turistlerin Antalya, Toroslar ve Göller Bölgesi ile ilgili bilgi edinebilmelerini amaçlayarak hazırlattıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

        “Sitede 500’den fazla, özel olarak çektirilmiş doğa ve kültür fotoğraflarına yer verdik. Sadece Antalya destinasyonunun fotoğraf çekimleri 6 ay sürdü, Göller Bölgesinin çekimleri ise halen devam ediyor. Bölgemizin sadece deniz turizmi potansiyelini sunmak yerine, tarihi, kültürel, doğal, sportif sanatsal yönlerini tanıtan içeriklere odaklandık. Sitemizin ‘Etkinlik Takvimi’ bölümünde, 12 ay boyunca düzenlenen yöresel, ulusal ve uluslararası etkinlikleri düzenli olarak duyuracağız. Bölgemizin en seçkin yerlerinin bulunduğu ‘Fotoğraf Galerisi’ kısmının ise turistlerin tatil kararının hızlanmasına katkıda bulunacağını inanıyoruz.”

        ANTALYA TANITIM VE TURİZM GELİŞTİRME A.Ş.

        Antalya'nın tanıtımı amacıyla kamu-özel sektör işbirliği ile kuruldu. Antalya Tanıtım A.Ş., Antalya destinasyonu içindeki tarihsel ve kültürel mirasın korunarak turizm amaçlı kullanılmasını amaçlıyor. Kuruluş sermayesi 2 milyon TL olan şirketin ortakları, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (AKTOB), Antalya Ulaşım Hizmetleri Petrol Sanayi ve Ticaret A.Ş., Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Belek Yatırımcıları Turizm Ortak Girişimi A.Ş. (BETUYAB), Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Tanıtım Vakfı ve Deniz Ticaret Odası (DTO) yer alıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa