Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet AB’de e-ticarette coğrafi sınırlama sistemi kalkıyor - Teknoloji Haberleri

        Avrupa Birliği (AB) Konseyi, internet alışveriş sitelerinin kullandığı coğrafi sınırlamanın kaldırılmasında uzlaşı sağladı.

        AB Konseyi, e-ticaret firmalarının kullanmakta olduğu coğrafi sınırlandırmanın kaldırılmasına yönelik düzenleme teklifi üzerinde uzlaşıldığını bildirdi.

        Düzenleme, dijital ortamda faaliyet gösteren firmalar tarafından uygulanan coğrafi sınırlamayı ortadan kaldırmayı öngörüyor.

        Mevcut durumda bu coğrafi sınırlama nedeniyle, e-ticaret firmaları kullanıcının internet bağlantısı yaptığı bölge veya ülkeyi belirleyerek arama sonuçlarında farklı ürünlerin farklı fiyatlarla yer aldığı içerikler paylaşılıyor.

        Bu durumda pek çok ürün ve hizmet alımında farklı ülkelerden giriş yapan internet kullanıcıları farklı fiyatlamalarla karşılaşabiliyor. Bu durum kullanıcıların daha fazla ürün ve fiyat arasından tercih yapma imkanını engelliyor.

        Teklife ilişkin Avrupa Parlamentosu pozisyonunu belirledikten sonra, AB Konseyi, AB Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu arasında üçlü görüşmeler başlayacak.

        Düzenleme teklifi, tüm tarafların onayının ardından yürürlüğe girecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa