Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Selin Kunt Zengin / HT Ekonomi

skunt@haberturk.com

Bilişim devleri bu günlerde Berlin'e çıkartma yapıyor. Her sene düzenlenen Berlin IFA tüketici elektroniği fuarı bu sene özellikle mobil cihazların gövde gösterisine dönüşecek. Dün gece basın lansmanı yapılan fuar 31 ağustos - 5 eylül arasında ziyaretçilere kapılarını açacak.

Fuarda Sony, Samsung, Panasonic, Philips ve diğer önemli markaların fuar boyunca dikkatleri üstlerinde tutmak için önemli açıklamalar, ürün lansmanları yapması bekleniyor. Apple ise tüm bu şaşaanın dışında kalmayı tercih ediyor.

Dün gece yapılan basın lansmanının en gözde cihazı Samsung Galaxy Note 2 oldu. Ürünün ilk duyurulduğu zaman bıraktığı intibanın aksine beklendiğinden daha ufak boyutlara sahip olması dikkat çekti. Özel kalemiyle pek çok işlevi yerine getiren mini tablet fuar tüketiciye açıldığında ziyaretçilerin en gözde ürünlerinden olacağa benziyor.

Fuarın en çok konuşulacak konularından biri kuşkusuz, Microsoft'un "laptop ve tablet arasındaki boşluğu dolduracak" iddiasıyla tanıttığı yani işletim sistemi Windows 8 işletim sistemi ve onu kullanan cihazlar olacak. Özellikle Samsung'un yeni anons ettiği Windows'lu ilk cihazı şimdiden bilişim dünyasının en popüler konuları arasına girdi. Elbette Sony, Toshiba, Lenovo -'nun da yeni işetim sisteminin kullanıcıları arasında olacağını unutmamak gerek.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ