Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Teknoloji kulvarında Samsung ve Apple arasındaki rekabet gittikçe kızışıyor. Apple en çok satış yapan markayken yılın ilk üç aylık değerlendirmesinde Samsung öne geçti.

Apple bir yandan FBI'yla şifre mücadelesi verirken diğer yandan otomobil çalışmaları için kolları sıvadı. Samsung ise katlanabilir teknolojiyle akıllı telefon piyasasında devrime hazırlanıyor.

Bundan sonra da Samsung ve Apple rekabetinin daha da kızışacağı ortada. İşte bundan sonra Apple ve Samsung'un teknoloji dünyasına katmaya hazırlandığı yenilikler...

SAMSUNG'UN HAZIRLANDIĞI TEKNOLOJİLER!

SAMSUNG GALAXY C5-C7

Akıllı telefon alanında pek çok ürünü bulunan Güney Koreli şirket yeni serisine hazırlanıyor. Galaxy C5 ve C7 modellerinin yer alacağı ailede Galaxy C5'in 5.2 inç boyutunda ekranı olacak.

Metalik bir tasarıma sahip olacak telefon orta ve üst segmente hazırlanıyor. 8 çekirdekli Snapdragon 617 işlemcili telefon, tekil çekirdek performansıyla 640, çoklu çekirdek performansıyla 3 bin 163 puan almış durumda.

Yeni serideki SM C-5000 model koduyla çıkacak Galaxy C5'le ilgili diğer bir sızıntı ise Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemiyle geleceği.

Mayıs ayında Çin pazarına sürülecek telefonun ülkemize geliş tarihiyle ilgili kesin bir tarih bulunmuyor. Galaxy C7 için oluşan sızıntılar arasında ise 2GHz sekiz çekirdekli Qualcoom Snapdragon 625 işlemci tercih edildiği, bu işlemciye Adreno 506 grafik işlemcisi ve 4GB RAM'ın eşlik ettiği ifade ediliyor.

Antutu Benchmark testinde görülen telefonun depolama alanı 32GB olsa da hafıza kartıyla kapasitesi artırılıyor. Telefonun arka kamerası 16, ön kamerası ise 8 MP. Ekran boyutu da 5.2 inç olacak.

IFA 2016'YA LÜKSLE GİRECEK

2-7 Eylül tarihlerinde Berlin'de düzenlenecek IFA 2016 etkinliği için hazırlanan Samsung, Note ailesine mensup yeni üyelerini ve akıllı saatlerini görücüye çıkarıyor.

Resmi bir duyuru olmasa da Korea Herald'ın haberine göre IFA 2016'da yeni jenerasyon Gear S3 akıllı saatler görücüye çıkacak. Bir taraftan Samsung akıllı telefonlara yeni bir tarz oluşturuyor ve IFA 2016 için lüks versiyonlarını da hazırlıyor. Lüks versiyonlarının pırlantalı ve altın modellerden oluşacağı tahmin ediliyor.

NOTE 6 İÇİN GERİ SAYIM

Samsung'un yaz aylarında tanıtmayı hedeflediği phablet modeli Galaxy Note 6'da merakla beklenen modeller arasında. Suya ve toza dayanıklı olacağı tahmin edilen Galaxy Note 6 modeli, Snapdragon 823 ile gelecek.

Hollandalı GSM Helpdesk'in raporlarına göre Samsung yeni modeli için test çalışmalarına da başladı. İki tür ekran için çalışmalar yapılıyor. Bunlardan biri kavisli ekran, diğeri ise klasik düz ekran.

Her iki modelin de ekran büyüklükleri (5.8 inç) aynı olacak. Bunun dışında yeni Galaxy Note 6 modeli, 4000 mAh değerinde pil, 12 MP arka kamera, 6 GB RAM, Snapdragon 823 ya da Exynos 8890 özelliklerine sahip olacak.

KATLANABİLİR TEKNOLOJİ

Samsung'un geçtiğimiz sene patentini aldığı katlanabilir telefon teknolojisi de Güney Koreli şirketten beklenen diğer sürprizler arasında.

Samsung'un Project Valley adını verdiği katlanabilir akıllı telefon projesi, akıllı telefon pazarında devrim niteliği taşıyacak.

Peki katlanabilir teknolojiyi bu kadar özel kılan nedir? Güney Kore medyasındaki söylentilere göre katlanabilir akıllı telefonlar 5 inç boyutuna sahip olacak.

Daha büyük bir ekran ihtiyacıyla bu telefonlar 7 inç boyutunda tablete dönüşebilecek. Yani cebinizdeki telefonunuz ihtiyaç halinde bir tablete dönüşecek. Samsung'un katlanabilir teknolojisini kendi işlemcileri yerine Qualcoom'un Snapdragon 620 ve 820 işlemcileriyle test ettiği söylentiler arasında. İlk defa IFA 2015'te sergilenen teknolojinin 2017'de tamamen piyasaya sürülmesi de beklentilerden biri.

APPLE'IN HAZIRLANDIĞI TEKNOLOJİLER!

APPLE'DAN MERCEDES ORTAK OTOMOBİL PROJESİ

Teknoloji devi Apple telefonları bir kenarı bırakmadan otomobil modeli için çalışmalara başladı. Elektrikli otomobil projesi için BMW ve Daimler'le masaya oturan Apple Alman Handelsblatt'ın haberine göre olumsuz yanıtla ayrıldı. Bunun sebebi de iddialara göre Daimler'in data paylaşımı konusunda Apple'la anlaşamaması.

IPHONE 8 GELMEDEN HABERİ GELDİ

Analist Mark Moskowitz'in iddiasına göre iPhone 8 ile OLED ekrana geçiş yapılacak. Kablosuz şarj özelliğinin de yer alacağı iPhone 8 ile birlikte home tuşu da tarihe karışacak. Ayrıca yeni iPhone 8'lerde alüminyumdan vazgeçilecek ve cam malzeme kullanılacak.

ÜÇ YENİ IPHONE 7

Geçtiğimiz ay iPhone 5SE'yi tanıtan Apple, iPhone 7, 7 Plus ve 7C'yi tanıtmayı bekliyor. 7 ve 7 Plus'ta çözünürlüğün biraz daha artırılması hedefleniyor.

Kulaklık girişine veda edeceğiniz iPhone 7'de 5 veya 5.2 inç'lik Full HD ekran, iPhone 7 Plus'ta 5.7 veya biraz daha büyük 2K çözünürlükte ekran olması bekleniyor.

Apple A10 işlemci, 2 GB RAM, 12 MP ana kamera, 5 MP ön kamera, 3D Touch özelliklerinin beklendiği yeni 7'ler için suya toza dayanıklı gibi raporlar da var.

Öte yandan iPhone 7C'yle ilgili spekülasyonlar da devam ediyor. 4 inçlik telefonun A8 sistem çipine ve Apple Pay için NFC'ye sahip olacağı öngörülüyor. Ancak halen iPhone 7C mi yoksa iPhone 6C mi olacağı merak konusu.

TUŞLARI OLMAYAN DOKUNMATİK KLAVYE

Apple'ın diğer bir hedefi ise patentini aldığı dokunmatik klavyeli Macbook. Yeni Macbook'ta 'touchpad' genişletilerek tuşlu klavyenin yerini alacak.

Tuşsuz klavye düz yüzeyi sayesinde daha az kir tutacak ve kolay temizlenecek. Böylelikle geleneksel klavyelerde yaşanan sorunlar sona erecek.

Dokunmaya duyarlı donanımı sayesinde kullanıcının isteklerini algılayabilecek yeni klavyede hangi tuşun nerede olduğunu anlamamızı ise, klavyenin yüzeyindeki aydınlatılmış küçük delikler sağlayacak.

Apple'ın ayrıca iPad Air 3, iPad mini 5, Apple Watch 2, Apple TV, iPad Pro 2, Tribook çoklu ekrana sahip laptop, iPod slide, bluetoothlu iRing, Magicbook, oyun konsolu GameDock, depolama monitörü Docking ürünlerini de satışa çıkarması bekleniyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ