Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para TSE'ye ödül - Makro Ekonomi Haberleri

        Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, ''BelgeNET'' projesi ile kazandıkları eTR ödülüyle ilgili olarak, ''Bu ödül, TSE'nin kalite, belgelendirme, kalibrasyon ve metroloji hizmetlerindeki Türkiye liderliğine, e-Türkiye dönüşümündeki liderliği de ekleyerek enstitünün başarılarını taçlandırmıştır'' dedi.

        TSE Başkanı Şentürk, TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen eTR ödülleri çerçevesinde TSE'nin ''BelgeNET'' projesiyle aldığı ödüle ilişkin açıklama yaptı. Şentürk, açıklamasında, TSE'nin Türk sanayicisinin küreselleşen dünyada ulusal ve uluslararası düzeyde ticaretini kolaylaştıran, verdiği hizmetlerle Türkiye'nin kalite altyapısını geliştiren ve mal ve hizmet üretiminde dünya standartlarına uyumunu sağlayan çok önemli bir kuruluş olduğunu kaydetti.

        Kalite, belgelendirme, kalibrasyon ve metroloji alanlarında verdikleri hizmetler ve eğitimlerle Türkiye'nin bu alanda öncü kuruluşu konumunda bulunduklarını belirten Şentürk, ''BelgeNET Projesi ile çok önemli rakiplerimizi geride bırakarak kazandığımız bu birincilik, TSE'nin e-Türkiye dönüşümünde öncü kuruluş olduğunu ortaya koymuştur'' değerlendirmesinde bulundu.

        Yaklaşık 60 bin belgeli firmanın aylık ortalama 7 bin başvurusunun sonuçlandırıldığı BelgeNET Projesi, TSE belgeli ve ithalatçı firmalara başvurularını elektronik veya mobil imza ile internet üzerinden yapılması imkanını sağlayarak, iş süreçlerini kısaltıyor. Ayrıca proje ile gümrüklerdeki bekleme süreleri azaltılarak para tasarrufu sağlanıyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa