Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Kanyon'da süre doldu, çıkabiliriz! - Makro Ekonomi Haberleri

        TMD’nin 30 marka adına verdiği kirada yüzde 50 indirim dilekçesi Kanyon yönetimi tarafından kabul görmedi. TMD Başkan Yardımcısı Aydın Ak, “Süre doldu, bize cevap bile vermeyen bir yönetim ile karşı karşıyayız, haftaya çıkışlar başlayabilir” dedi

        Perakende sektörünün içine girdiği durgunluk küresel krizle birleşince alışveriş merkezleri ve markalar arasında başlayan soğuk savaş hız kazandı. Türkiye’nin en pahalı alışveriş merkezi Kanyon, Tescilli Markalar Derneği’nin (TMD) 30 marka adına verdiği ‘Kirada yüzde 50 indirim yapın, yoksa çıkarız’ mesajlı mektuba olumlu yanıt vermedi. TMD Başkan Yardımcısı Aydın Ak, alışveriş merkezi yönetiminin kendileriyle yapıcı iletişime yanaşmadığını söyleyerek, “Bizim verdiğimiz süre bugün itibariyle doldu. Bize cevap bile vermeyen bir alışveriş merkezi yönetimiyle karşı karşıyayız. Haftaya çıkışlar başlayabilir” dedi. Ak, tüm markalar adına bağlayıcı konuşamayacağının altını çizerken, “Belki bazı markalar ani çıkışla müşteriyi şaşırtmak yerine yıl başına kadar beklemeyi tercih edebilir, ancak genel hava olumsuz” diye konuştu.

        İTO ARACI OLABİLİR

        Ak, Kanyon’da TMD üyesi olmayan markaların da yer aldığını, bu markaların alışveriş merkezinden çıkmakta üyelerden bile hızlı davranabileceğini kaydetti. “Bu durum, Türkiye’de milat olacak” diyen Ak, bugün İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ve Oda yöneticileriyle bir araya geldiklerini anlattı. Ak, şöyle devam etti: “Kendileri bize çok yardımcı davrandı. Çok sıcak yaklaştılar ve seve seve arabuluculuk yapabileceklerini söylediler. Sonuçta 160 milyar dolarlık bir perakende sektöründen söz ediyoruz. Binlerce insanın işsiz kalması da söz konusu. Diğer alışveriş merkezlerini de ilgilendiren bir süreç bu. Tüm alışveriş merkezleriyle iletişime geçeceğiz. Bu bir yaşam mücadelesi, Hükümete kadar çıkabiliriz.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa