Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Çalışandan daha az maaş alan müdürlere müjde - Makro Ekonomi Haberleri

        Ağustos ayında kamu çalışanlarına yapılan ek ödeme zammının yol açtığı mağduriyetler çözülüyor.

        Ek ödeme düzenlemesi sebebi ile maaşları çalışanlarından daha düşük kalan müdür, enstitü müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin kayıplarını giderecek bir düzenleme hazırlandı. Yeni düzenleme ile ek ödemeleri düşük tutulan yöneticilerin ödeme miktarları yükseltilecek. İlçe milli eğitim müdürleri ile şube müdürlerinin sorunu ise 15 saat olarak aldıkları ek ders ücretlerinin 25 saate çıkarılmasıyla giderilecek.

        Hükümetin kamudaki maaş adaletsizliğine son vermek amacıyla ağustos ayında çıkardığı ek ödeme düzenlemesi, kamudaki idarecilerin büyük tepkisini çekmişti. İdari personele ait ek ödemelerin düşük tutulması sonucu mühendis maaşları, mühendis kökenli şube müdürleri ile müdür yardımcılarının maaşını geçmişti. Mühendisler, ek ödeme düzenlemesinin ardından mühendis kökenli müdürlerinden 250 yeni lira daha fazla maaş almaya başlamıştı. Toplu görüşme sürecinde de tartışma konusu olan sorunun çözümü için hükümetle sendikalar arasında imzalanan mutabakat zaptına, idarecilerin çalışanlarından daha az ücret alamayacağına ilişkin bir hüküm eklendi. Sendikalar, daha sonra konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletti. Başbakan'ın talimat ile harekete geçen Maliye, müdürlerin sorunu giderecek bir çalışma hazırladı. Çalışmanın önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılması bekleniyor.

        Ek ödeme konusundaki mağduriyetler, iki ayrı formülle giderildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan yöneticilerin sorunu, ilave 10 saat ek ders ücreti verilerek çözülüyor. Buna göre ilçe müdürleri, şube müdür ve müdür yardımcıları ile ilköğretim müfettişlerinin haftalık 15 saat olan ek ders ücreti 25 saate çıkarılacak. Böylece 250 YTL ücret artışı sağlanacak. Yeni düzenleme ile daha önce ek ödeme alamayan Milli Eğitim'in merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan 3 bin 'geçici görevli' öğretmen de ek ödeme kapsamına alınıyor. Milli Eğitim'in dışındaki bakanlıklarda görev yapan yöneticilerin ise ek ödeme kalemleri yükseltilecek. Müdürlerde daha önce yüzde 53 olan ek oranı yukarı çekilerek aradaki fark kapatılacak. Ağustosta çıkarılan ek ödeme kararnamesi ile mühendislere verilen ek ödeme oranı yüzde 82 iken müdürlerinki yüzde 53 olarak belirlenmişti.

        Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümetle imzaladıkları mutabakat metninde idarecinin kendi altında çalışan bir görevliden daha az almayacağının teminat altına alındığını aktardı. Bu mutabakatı hükümet adına Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun imzaladığını dile getiren Gündoğdu, "Konunun Bakanlar Kurulu'nda görüşüldüğünü öğrendik. Birkaç bakan, çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu teyit etti." dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa