Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Ekonomiyi kurtarma paketi yarın tekrar oylanacak - Makro Ekonomi Haberleri

        Orta gelir düzeyi başta olmak üzere, halk için on milyarlarca dolar tutarında vergi indirimleri sağlanarak paket daha cazip hale getirildi. Bu indirimlerden ev sahipleri, arazi sahipleri, enerji sektörü ve girişimciler yararlanabilecek.

        Ekler arasında ayrıca, sigorta ile garanti altına alınacak her bir banka mevduatının üst sınırının 100.000 Dolardan 250.000 Dolara yükseltilmesini içeren, böylece bankacılık sektörüne olan güvenin arttırılmasını amaçlayan madde de yer alıyor.

        Ancak kırsal alanlardaki okulların gelecek 5 yıllığına desteklenmesi için 3 milyar dolar ayrılması, orta batı eyaletler başta olmak üzere felaket bölgeleri için 8 milyar doların yine 5 yıllığına ayrılması gibi, paketin ana amaçlarıyla pek bağdaşmayan, paranın merkezi Wall Street'teki kriz ile ilgisi olmayan ancak seçmene hoş gelecek pek çok ek de, Kongre salonlarındaki pazarlıklar sırasında alelacele pakete ilave edildi.

        -TEMSİLCİLER MECLİSİ YARIN OYLUYOR-

        Kabul edilen bu metnin yarın öğle saatlerinde (Türkiye'ye göre Cuma akşam saatleri) Temsilciler Meclisinde oylanması bekleniyor.

        Temsilciler Meclisi'ndeki çoğunluk Demokratların lideri Steny Hoyer, oylama ile ilgili bugün Temsilciler Meclisinde bazı görüşmeler olduğunu belirterek, ''benim planım oylamanın cuma sabahı ileri bir saatte veya öğle erken saatlerde yapılması'' dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa