Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam SPK'dan Akın İpek'e suç duyurusu - İş-Yaşam Haberleri

        Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Koza Altın İşletmeleri AŞ ile ilgili incelemesi sonucunda Hamdi Akın İpek ve Cafer Tekin İpek hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar verdi.

        SPK tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, Kurul, Koza Altın İşletmeleri AŞ nezdinde Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan inceleme sonucunda, Hamdi Akın İpek ve Cafer Tekin İpek hakkında suç duyurusunda bulunmayı kararlaştırdı.

        Bültende, suç duyurusuna neden olan eylem için, " Koza Altın’ın yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Koza Ltd’in sermayesinde 11 Eylül 2015 tarihinde oluşturulan her biri 1 sterlin değerinde 2 adet A grubu pay ile Koza Ltd’nin yönetim kontrolünün ve tüm mal varlığının yönetiminin ilişkili taraflara verilmesi suretiyle Koza Altın’ın zarara uğratılması" ifadeleri kullanıldı.

        Kurul, tespit edilen suçlar nedeniyle zarara uğrayan yatırımcıların, bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan kişiler aleyhine dava açabileceklerini bildirdi.

        Kurul, ayrıca kararından itibaren 3 ay içinde Koza Altın’ın 60 milyon sterlin alacağının, yönetim kontrolünün kaybedildiği tarihten itibaren işleyecek faiziyle beraber Koza Altın’a ödenmesini veya A Grubu payların iptali ya da Koza Altın’a devrini teminen, Hamdi Akın İpek ve Cafer Tekin İpek nezdinde gerekli tedbirlerin alınması hususunun Koza Altın’ın kayyumlarından istenmesine karar verdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa