Delivery’nin ortağı Rocket, Türkiye’de kaybettiğini geri aldı
Yemek Sepeti'ni 2015 yılında 589 milyon dolara satın alan Delivery Hero'nun hisseleri, dün Frankfurt Borsası'nda halka açıldı. Delivery Hero CEO'su Niklas Östberg ve Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın'ın çan çalma töreni ile birlikte başlayan halka arzda, şirketin hisselerinin değeri 26.9 dolara kadar yükseldi ve piyasa değeri de yaklaşık 5 milyar doları buldu
ABONE OLGazete Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, Berlin merkezli şirket, borsadaki ilk gününde 530 milyon dolar kazanırken, Delivery Hero’nun yaklaşık yüzde 40’ına sahip Rocket Internet de kazançtan ciddi pay sağlamış oldu.
Delivery Hero’ya 70 milyon dolar yatırım yapan Rocket İnternet Türkiye’yi yakından tanıyor. Şirket, 2012’de Türkiye’de 10’a yakın e-ticaret firması kurmuş, fakat pazarda istediği başarıyı gösteremeyince 3 ay sonra faaliyetlerini durdurmuştu.
Delivery Hero’nun Yemek Sepeti’ni satın almasıyla birlikte de Rocket, Türkiye faaliyetlerine yeniden dönmüş ve önemli bir gelir sağlamış oldu. Delivery Hero’nun gelirleri 2016 yılında yüzde 60 artışla 195 milyon dolara yükseldi. Şirketin gelirleri MENA (Ortadoğu, Afrika) bölgesinde ise yüzde 119 arttı ve 79 milyon dolara ulaştı.