AVL firması ile yapılan milli tankın sözleşmesi iptal edildi
Milli Tank Altay'ın motor geliştirmesini ve üretimini gerçekleştirecek olan Tümosan, Avusturyalı AVL firması ile taahhütleri yerine getirmediği için sözleşmesini iptal etti.
ABONE OLAvusturyalı AVL firması milli tank Altay'ın motor geliştirmesi ve üretimini gerçekleştirme konusunda taahhütlerini yerine getirmediği için sözleşmesi iptal edildi.
Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından görevlendirilen Otokar'ın ana yüklenici olduğu Milli Tank Altay projesinde, tankın motoru Tümosan tarafından geliştiriliyor. Tümosan, Avusturyalı AVL firmasından teknik destek almak için anlaşmıştı. Ancak AVL'nin taahhütlerini yerine getirmemesi nedeniyle sözleşmenin iptal edilerek firmanın verdiği teminat gelir olarak kaydedildi.
Tümosan'ın güç geliştirme projesi ile ilgili KAP'a yaptığı açıklama şöyle;