Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Geçmişte, günlük hayatın gereklerinden biri olmayan kuru temizleme sektörü, beyaz yakalı ve çalışan kadın sayısının artması, tüketici bilincinin gelişmesi , tekstil ürünlerinin çeşitlenmesi , ‘’only dry clean’’ etiketlerinin yer alması ve hızla artan otel yatırımlarıyla birlikte son yıllarda hızlı bir büyüme sürecine girdi ve Türkiye’de oldukça cazip bir yatırım aracı haline geldi. Pek çok girişimci dikkatini ve yatırımlarını bu alana çevirirken, yıllık 500 milyon Euro gelirler ile ifade edilebilen pazar, özellikle yerel girişimciler için büyük bir fırsat kapısı oluşturdu. Bunun yanı sıra işletme maliyetinin düşük olması ve kâr marjının %70’leri bulması nedeniyle, yatırımcıların gözdesi olmaya devam edeceği öngörülüyor.

‘Kendi İşini Yapmak İsteyenler Topluma Ve Ülkeye Katkı Sağlıyor’

Kuru temizleme sektörünün uzman markası olan Dry Clean Express’in Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Avşar, girişimciliğin önemini vurguladı. Günümüzde girişimci adaylarının beklemek yerine, kendi işlerini kurmayı tercih ettiklerini, yeni dünyanın girişimcilere büyük fırsatlar sunduğunu söyledi. Girişimciliğin topluma ve ülkeye katkılarının büyük olduğundan bahseden Fatih Avşar, ‘’Girişimcilik inovasyona kapı açtığı sürece; ülkenin dışa bağımlılığında azalma ve ekonomik seviyede yükselme gerçekleşecektir. Başlangıçta küçük gibi görünen değişiklikler, büyük sonuçlara ve başarılara imza atıyorsa; hem kişisel tatmin olacaktır, hem de bizden sonrakilere örnek olan başarı hikayeleri, ülkemize maddi ve manevi değer olarak yansıyacaktır’’ dedi.

Gün geçtikçe büyüyen ve işletme prestiji artan kuru temizleme ağının bir parçası olmak isteyen yatırımcı ve girişimcilere süreç hakkında açıklamalar yapan Avşar; sektöre düşük riskle girilebileceğini ve yüksek kazanç sağlanabileceğini söyledi. Avşar; ‘Türkiye genelinden gelen talepleri değerlendirirken, hedef müşteri portföyü göz önüne alındığında, özellikle lüks yerleşim merkezlerini, siteleri, alışveriş merkezlerini ve rezidansları tercih ediyoruz. Tarafımızca ihtiyaç duyulan bölgeler detaylı fizibilite çalışmalarının ardından yönetim birimlerimizce onaylandıktan sonra faaliyete geçiyor. Onaylanan projeler tek bir konsept altında aynı teknik özelliklere sahip, Avrupa standartlarına uygun ekipmanlar kullanılarak hazırlanır.

Ekipmanların, lojistik malzemelerin ve personelin temininin ve eğitiminin tamamlanmasının ardından açılış organizasyonuna geçilir, ortalama şube açma süreci 1 aydır’ dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ