Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

HSBC’nin Oxford Economics ile birlikte hazırladığı TicaretRüzgarları raporuna göre hizmet sektörüdünya ticaretinin ana dinamosu olarak ön plana çıkarak, şirketler vebireyler için lokasyon ve ölçekten bağımsız büyüme fırsatlarıyaratacak. Rapora göre küresel ticaret, yeni trendlerinde etkisiyle 2050 yılında dörde katlanarak 68,5 trilyon dolaraulaşacak.

Rapor 2050 yılında Çin, ABD ve Almanya’nın öncülüğündeküresel ticaretin 2015 yılı seviyesini dörde katlayarak 68,5 trilyondolara ulaşmasını öngörüyor.

Ticarette öncü olan ülkelerdeki son 150 yıla ait verileri ve işdünyasındaki kanaat önderlerinin görüşlerini içeren rapor, dünyaticaretinde geçmişi ve geleceği şekillendiren trendlere ve temelbüyüme lokomotiflerine işaret ediyor. Raporda sanayileşme, nakliye velojistik maliyetlerinin azalması, şirket işletme modellerinindeğişmesi ve ticaret politikalarındaki liberalleşme dünya ticaretindebugünü şekillendiren dört tarihsel trend olarak belirleniyor. Dünyaticaretini değiştirecek trendler ise dijital dönüşüm, ticarettemaliyetlerin azalması ve ticaretin hızlanması, dinamik işletmemodelleri ve ticaretin libarelleşmeye devam etmesi olarak tanımlanıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ