Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem e Okul tercih işlemleri sorgulama! e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi

        E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi, MEB tarafından öğrenci ve velilerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla açılmıştır.E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindenNot Bilgisi seçeneği ile öğrencinin yazılı sınav sonuçları, sözlü notları ve performans ödevi notları gibi birçok not bilgisi görüntülenebilmektedir. Devamsızlık Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Yıl Sonu Notları, Diploma Puanı, Nakil Durumu, Şube Yazılı Ortalamaları, Pansiyon Zaman Çizelgesi, Pansiyon Yemek Menüsü, Pansiyon Devamsızlık Bilgisi, Pansiyon İzin Bilgileri ve Sağlıklı İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi gibi birçok seçenek ile öğrencinin tüm eğitim bilgileri görüntülenmektedir.Peki, e-Okul giriş nasıl yapılır? E-Okul giriş ve e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş ile ilgili detaylar...

        E-OKUL VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

        e-Okul sistemine giriş yapmak için ilk önce Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan "https://eokulyd.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak gerekmektedir. Açılan sayfada sağ kısımda yer alan Veli Bilgilendirme Sistemi giriş alanında istenen T.C. Kimlik Numarası, öğrenci okul numarası ve güvenlik kodu alanlarını doğru ve eksiksiz olarak girmek gerekmektedir.

        REKLAM

        Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra ikinci aşamada öğrencilerin kimlik ve eğitim bilgileri sorulmaktadır. Burada istenen bilgileri de doğru girdikten sonra e-Okul sistemine erişim sağlanmaktadır.

        e-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ NEDİR?

        E Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) velilerin, çocuklarının okuldaki durumlarını online olarak takip edebilmelerini sağlıyor.

        E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile giriş yapan veliler, öğrencilerin sınavlardan aldıkları notları, sınav tarihlerini, haftalık ders programlarına, yıl sonu not ortalamalarına, önceki senelerde öğrencinin aldığı notlara, takdir ve teşekkür hesaplamalarına, ortalama yükseltme puanlarına ve okul ile ilgili duyurulara ulaşabiliyorlar.

        e-Okul Veli Bilgilendirme Servisi, resmi ve özel ilköğretim okullarında okuyan öğrencisi bulunan veliler için hazırlanmıştır. Sisteme girildiğinde aşağıdaki bilgiler öğrenilebilir:

        Duyurular : Okul yöneticileri ya da öğretmenler tarafından size ulaştırmak istenilen duyurular yer almaktadır. Bireysel bazda ya da toplu duyurular,

        Ders Programı : Ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı,

        Devamsızlık Bilgileri : Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar,

        Not Bilgileri : Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar,

        Sınav ve Proje Bilgileri : Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler.

        Takdir teşekkür hesaplama: Öğrencinin dönem ve yıl sonu notlarına bakarak takdir ve teşekkür hesaplama işlemleri yapılır.

        Öğrenci T.C. Kimlik No : İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. T.C. Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır.

        Öğrenci Okul No : Okula kayıt sırasında verilen numaradır.Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır. Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.

        E OKUL YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ

        E Okul sistemi ile veliler öğrenciler hakkındaki bilgilere internet ortamı üzerinden ulaşabiliyorlar. Veliler okuldan aldıkları numara ve 11 haneli TC kimlik numaraları ile E Okul sistemine giriş yapabiliyorlar.

        E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ NEDİR?

        E Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) velilerin, çocuklarının okuldaki durumlarını online olarak takip edebilmelerini sağlıyor.

        E-OKUL SİSTEMİNİN FAYDALARI NELERDİR?

        E-Okul sisteminin öğrenciler, öğretmenler ve veliler açısından birçok faydası bulunmaktadır.

        E-OKUL SİSTEMİNİN ÖĞRENCİLERE FAYDALARI NELERDİR?

        Öğrenciler sınav sonuçlarını öğrenebilecek,

        Testler çözebilecek,

        Kendilerine ait bir sayfalık internet sayfası tasarlayabilecek,

        Devamsızlıklarını kontrol edebilecek,

        Hastalık ders programını kontrol edebilir,

        Meslek lisesi alana ve teknik lise geçiş sonuçları varsa öğrenebilir,

        Seçmeli derslerini seçebilir,

        Sınav tarihlerini öğrenebilir,

        Sorumluluk ve ortalama yükseltme puanlarını öğrenebilir.

        E-OKUL SİSTEMİNİN VELİLERE FAYDALARI NELERDİR?

        Öğrencinin devam ve devamsızlık durumunu kontrol edebilecek,

        Öğrencinin sınavlarından aldığı notlara bakabilecek,

        Öğrencinin yıl sonu notlarını öğrenebilecek,

        Haftalık ders programını öğrenebilecek,

        Öğretmen veya yetkililer ile yazışma yapıp iletişime geçebilecek.

        MEB ile ilgili diğer gelişmeleri hurriyet.com.tr üzerinden öğrenebilirsiniz.

        E-OKUL SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

        E-Okul sistemine erişebilmek için aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sayfada resimdeki rakamları giriniz. Daha sonra öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve öğrencinin okul numarasını giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra “Tamam” butonuna tıklayınız.

        “VBS GÜVENLİK KONTROL” sistemi ile karşılaşacaksınız. Bu sistem bilgilerinizi girdiğiniz öğrencinin doğru kişi olup olmadığını kontrol edebilmeniz için kurulmuştur. Öğrenciye ait 3 tane soru olacaktır. Örneğin, öğrencinin doğum günü hangisidir, öğrencinin nüfus cüzdanı aile sıra numarası nedir ve aşağıdaki resimlerden hangisi öğrenciye aittir gibi. Bilgileri girdikten sonra yine “Tamam” butonuna tıklayarak E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz.

        - E-Okul sisteminde, “Öğrenci Bilgileri” butonuna tıklayarak öğrencinizin bilgilerinize erişebilirsiniz.

        - E-Okul sisteminde, Duyurular kısmında, girilmiş olan duyuru listesi yer almaktadır.

        - E-Okul sisteminde, Devamsızlık bilgisi kısmında, öğrencinin aylara ve günlere göre devamsızlıkları yer almaktadır. Özürlü devamsızlıklardan raporlu ve özürlü devamsızlık toplamına, özürsüz devamsızlıklardan sabahtan yarım gün, tam gün ve özürsüz devamsızlık toplamına, devamsızlık sayılmayan sürelere ulaşabilirsiniz.

        - E-Okul sisteminde, Not bilgisi kısmından, öğrencinizin derslerinden aldığı sınav puanlarına, performanslarına , proje puanına ve tüm bunların ortalamasına 1. Dönem ve 2. Dönem olarak ulaşabilirsiniz.

        - E-Okul sisteminde, Haftalık ders programı kısmından, öğrencinizin haklık ders saatlerine ve derse giren öğretmenlerin isimlerine ulaşabilirsiniz.

        - E-Okul sisteminde, Sınav tarihleri kısmından, öğrencinizin sınav ve proje tarihleri listesine ulaşabilirsiniz.

        - E-Okul sisteminde, Aldığı belgeler kısmından, öğrencinizin bugüne kadar dönem dönem aldığı belgelere ve belge türün ulaşabilirsiniz.

        - E-Okul sisteminde, Yıl sonu notları kısmında, öğrencinin sınıfına ve öğretim yılına göre aldığı ağırlıklı yıl sonu ortalaması puanına erişebilirsiniz.

        - E-Okul sisteminde, Sorumluluk/Ortalama yükseltme puanları kısmında, öğrencinin sorumluluk ve ortalama yükseltme puanlarına, hangi derslerde girdiğine ve muaf olup olmadığına erişebilirsiniz.

        - E-Okul sisteminde, Meslek lisesi alana geçiş sonuçları kısmından, öğrenci meslek lisesi alana geçiş sınavına girdiyse sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

        - E-Okul sisteminde, Teknik lise geçiş sonuçları kısmında, öğrenci teknik lisesi geçiş sınavına girdiyse sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

        - E-Okul sisteminde, Nakil durumu kısmından, öğrencinin nakil bilgilerinin girilip girilmediğini kontrol edebilirsiniz.

        - E-Okul sisteminde, E-KARNE kısmından, öğrencinin karnesine ulaşabilirsiniz. Bu sayede öğrencinizin size getirdiği karnenin doğru olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa