Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

“turkiye.gov.tr” web adresini kullanarak devletin vatandaşa verdiği tüm online hizmetlerden yararlanmak için kullanılan sisteme e-devlet denilmektedir. Bu hizmetten yararlanmak için PTT şubelerinden şifre almanız gerekmektedir. Daha sonra aldığınız bu şifreyi e-devlet sistemine giriş yaparak değiştirmenizi isteyecektir, eğer değiştirmediniz ve öyle kaldı veya mevcut kullandığınız şifreyi değiştirmeyi düşünüyorsunuz? Tüm bu soruların cevapları yazımızda... İşte, e-Devlet şifresi değiştirme işlemi...

E-DEVLET ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME NASIL YAPILIR?

E-Devlet şifresi değiştirme için öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından E-Devlet şifresi değiştirmek için sonraki adımlara geçebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra isminizin olduğu kısma tıklamanız gerekmektedir. Aşağı doğru kayarak açılan sütunda ise “Şifre ve Güvenlik Ayarlarım“ butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Daha sonrasında açılacak ekranda E-Devlet şifresi değiştirmek için sizlere üç farklı yol sunulacaktır. Bunlar PTT şubelerinden yeni zarf alarak, cep telefonuma ve e-posta adresime gelecek kodları girerek veya Cep telefonuma gelecek kodu girerek, seçenekleridir. Bunlardan size hangisi uygunsa hangisiyle onunla işleme devam etmeniz gerekmektedir.

Daha sonrasında E-Devlet şifresi değiştirmesi için adımları tamamlamış olacaksınız. Ancak E-Devlet şifresi değiştirmek için başka bir alternatif ise eğer sahipseniz Mobil İmza, e-İmza, T.C. Kimlik Kartı ve İnternet Bankacılığı aracılığıyla E-Devlet sistemine giriş yaparsanız PTT şubesine gitmenize gerek kalmadan ücretsiz bir şekilde E-Devlet şifrenizi yeniden oluşturabilirsiniz.

Haberi Hazırlayan: Helin Genç
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ