Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik 'Tecavüzcü' politikacıya meydan dayağı

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Aralık ayında 23 yaşındaki br kızın 6 kişinin tecavüzüne uğrayıp, daha sonra da hayatını kaymetmesi sonrasında gerilimin yüksek olduğu Hindistan, yeni bir tecavüz iddiası ile çalkalanıyor.

        MEYDAN DAYAĞI

        Bu kez tecavüzle suçlanan kişi bir politikacı. Assam Eyalati'nde iktidar partisinden kogre üyesi Bikram Singh Brahma, Chirang bölgesinde gerçekleştirdiği köy ziyareti sırasında bir kadına tecavüz etmekle suçlanıyor. Santipur köyünde yaşanan olayda, tecavüz iddiasını duyan köylüler meydan toplanarak, yakaladıkları politikacıyı linç etmeye kalkıştı.

        Uzun süre darp edilen ve elbiseleri parçalanan politikacı, polislerin olay yerine gelmesiyle kurtarıldı. Polisten yapılan açıklamada, politikacının tutuklandığı belirtildi.

        Brahma'nın üyesi olduğu partiden yapılan açıklamada da, kongre üyesinin suçlu bulunması durumunda partiden ihraç edileceği duyuruldu.

        ÜLKEYİ AYAĞA KALDIRAN DAVA BAŞLADI

        23 yaşında bir kızın, 16 Aralıkta bindiği otobüste 6 kişinin tecavüzüne uğraması ve sonrasında hayatını kaybetmesi ülkede büyük protestolara neden olmuştu. Dün başlayan davada 5 zanlı cinayet ve tecavüz suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa