Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İsrail gazetesi Haaretz bugün, 'Koruyucu Hat Operasyonu'nda İsrail ordusu tarafından tutuklanan Filistinlilerin bir fotoğrafını yayınladı. Haberde, İsrail'in çok sayıda Filistinliyi esir tuttuğu bildirildi.

İsrail ordusu Gazze'ye kara harekâtı başlattığı 17 Temmuz'dan bu yana 270 Filistinlinin tutuklandığını açıkladı. İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) üst düzey bir sözcü Hamas'la bağlantısı olmayan tutukluların ise serbest bırakıldığını açıkladı.

Sözcü Çarşamba günü Gazze'nin Refah kentinde yaşayan 150 Filistinlinin evlerinden alınarak tutuklandıklarını belirtti ancak tutukluların nerede tutulduklarıyla ilgili bilgi vermedi.

İnsan Hakları Örgütleri adına çalışan İsrailli avukatlar tutuklu Filistinlilerle görüşmeye hazırlanıyor.

İsrail İç Güvenlik Servisi Şin Bet ise avukat kabul etmeyen 20 tutukluyu sorguladıklarını açıkladı.

BİNLERCE FİLİSTİNLİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Ramallah'ta İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden gruba İsrail askerlerinin müdahalesi sonucunda iki kişi öldü, 200 kişi yaralandı. 7 Temmuz'dan bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında ölenlerin sayısı 804 oldu.

HAMAS'TAN İNTİFADA ÇAĞRISI

Kudüs ve Batı Şeria'da değişik kentlerinde toplanan on binlerce Filistinli İsrail askeriyle çatıştı. Gerçek mermiler kullanan İsrail ordusunun müdahalesi sonucu 2 kişi öldü, en az 250 kişi yaralandı. Hamas, "Batı Şeria'daki halkımızı kitlesel intifadaya çağırıyoruz" açıklaması yaptı.

İsrail'in saldırılarını protesto etmek ve Gazze'ye destek amacıyla Ramallah'tan Kudüs'e ulaşmaya çalışan binlerce Filistinliye İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu çıkan çatışmada, 2 kişinin öldüğü, 5'i ağır 200 kişinin yaralandığı bildirildi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ