Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

DonaldTrump, Beyaz Saray'dan uzaklaşmak ve dinlenmek için tatile çıkmaya karar verdi.

Bugün Beyaz Saray'danayrılarakilkresmitatili içinNewJersey'tekigolf kulübüne gidecek olanTrump'ınprogramı ise henüz kesinleşmedi.

BeyazSaray'ınbasınmensuplarına yaptığı açıklaması,"Ağustos programınınayrıntılarıkesinleştikçesizlerigünceltutmaya devamedeceğiz."şeklinde olurken,Ağustosayı ABD Başkanlarının tatil dönemi olarak biliniyor.

Daha önceLarryKing'e'başarılı olduğunu bildiğiinsanların çoğununtatil yapmadığı' yorumunu yapanTrump, 28 haftalık başkanlık süresinin13 haftasını Beyaz Saray'dan uzakta geçirdi.

Washington'unAğustosayında boşaldığı veKongreBinası'nın temizlendiği zaman olarak görülen Ağustos ayında bir önceki Başkan Barack Obama da2014 yılınınAğustosayındaMartha'sVineyardadasınaiki haftalık bir gezi düzenlemişti.

OBAMA'YI ELEŞTİRMİŞTİ

Barack Obama'yı yaptığı uzun tatiller nedeniyle ağır bir dille eleştirenTrump,Kongreüyelerinin isesağlık sigortası reformu senatodan geçene kadar tatile gitmemeleri gerektiğinisöyledi.

ABD Senatosu, geçtiğimizhaftaCumhuriyetçi Parti'nin son sağlık reformu tasarısını 49'a karşı 51 oyla reddetmişti. Demokrat ve bağımsız senatörlerintopyekunkarşı çıktığı tasarıya, üç Cumhuriyetçi temsilci de "hayır" oyu vermişti.

Eski Başkan Obama'nın İspanya seyahatinin476.000dolardan fazlamiktara mal olduğunu belirtenTrump'ınbugüne kadar yaptığı tatillerin ise 30 milyon Dolar faturası olduğu açıklandı.

Amerikan ilerleme merkezi olan liberal düşünce kuruluşu tarafından yapılanaraştırmayagöre,Trump'unGüney Florida'daki mallarına yaptığı geziler 1milyondolarmaliyetiolduğubelirtilirken kızı ve damadınınkayakgezisiisetahminiolarak 65.000 dolaramal olduğu belirtildi.

Vaktinin büyük bölümünü Obama'yı eleştirdiği gibi golf oynamakla geçirenTrump, 2014yılında "ABD'nin karşılaştığı tüm sorunlar ve zorluklarla ilgiliBaşkan Obama'nın günü golf oynamak için geçirdiğine inanabiliyor musunuz?" şeklinde tweetatmıştı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ