Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend, önümüzdeki haftalarda yapılması beklenen Rakka operasyonuna katılacak güçlerin çoğunluğunu, Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDF) bağlı YPG'nin oluşturacağını söyledi.

Pentagon'da düzenlenen basın toplantısına video konferans yoluyla canlı bağlanan Townsend, 'Yakın muktedir olacak tek güç, YPG'nin belirgin bir bölümünü oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri' diye konuştu.

Kürt güçlerin operasyona katılımı konusunda Türkiye'yle görüşmelerin sürdüğünü belirten Townsend, bölgesel aktörler, Suriye'de yaşanan iç savaş gibi nedenler yüzünden sorunun oldukça karmaşık olduğunu vurguladı. Suriye Demokratik Güçleri'nin 30 bini aşkın elemanı olduğunu, bunun belirgin bir bölümünü Suriyeli Kürtlerin, geri kalanını da Araplar ve başka yerel etnik kökenlilerin oluşturduğunu söyleyen Townsend, , operasyonun yakın zamanda başlayabileceğini belirterek "Yeterli sayıda yerel gücün Rakka operasyonu için uygun olduğuna inanıyorum. Yine de, daha fazla yerel gücü operasyona katmak ve onları eğitmek planımız var. Yerel güçleri kullanma konusunda Membiç iyi bir örnek. Yerel güçleri bir araya getirdik ve bölgede kalan temel öge onlar oldular" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ