Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Almanya yönetimi, bugün Almanya Türk Toplumu (TGD) ve Müslüman Merkez Konseyi (ZMD) tarafından düzenlenecek yürüyüşe en üst düzeyde katılacak. Yüksek düzeydeki katılım ile ülkede artan ırkçılık ve İslam karşıtlığına yanıt verecek. Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Georg Streiter, gösteriye, Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Başbakan Angela Merkel ile bakanların da katılacağını açıkladı. Merkel dün de “İslam Almanya’nın bir parçasıdır” açıklamasında bulundu. Merkel bu sözleriyle Almanya’daki Müslümanlara desteğini gösterdi.

‘ORTAK TAVIR’

TGD ve ZMD’nin gösterisi bugün saat 18.00’de, başkent Berlin’in simgelerinden Brandenburg Kapısı önünde düzenlenecek. “Birlik içinde tavır alıyoruz” sloganıyla düzenlenecek gösteride katılımcıların Paris’teki saldırılarında hayatlarını kaybedenler için saygı duruşunda bulunmaları bekleniyor. Etkinlikte ayrıca mumlar yakılacak ve Müslümanlar uyarı nöbeti tutacak.

IRKÇILAR YİNE GÖSTERİ YAPTI

“Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar” (PEDIGA) adlı hareket, kasım ayından beri her pazartesi ülkenin çeşitli kentlerinde “Almanya’nın İslamlaşması”na karşı gösteriler düzenliyor. PEGIDA, dün de Dresden ve Leipzig başta olmak üzere çeşitli kentlerde gösteriler düzenledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ