Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Beyaz Saray’da kameraların karşısına geçen ABD Başkanı Barack Obama, ülkenin göçmenlik sisteminin bozuk olduğunu belirterek, yasa dışı göçmenlerin ABD'de yaşamanın sorumluluklarını yerine getirmediklerini ve korkuyla gölgede yaşamaya çalıştıklarını kaydetti.

Obama, artık sınırların tarihte hiç görülmediği kadar güvenli hale getirildiğini ve yasa dışı göçmenlerin sınırda yakalanmasının artmasıyla yasa dışı girişlerin azaldığını dile getirdi.

Obama, kendisinden önceki Cumhuriyetçi ve Demokrat başkanların yaptığı gibi, kendi yetkilerini kullanarak bugün bir adım atacağını belirterek, bunları şöyle açıkladı:

"Bir; sınırlarımızdaki korumayı güvenlik güçlerimiz için ek kaynaklarla artıracağız ki, yasa dışı geçişlerin önlenmesini ve sınır dışı edilebilmeleri hızlandırabilsinler. İki; iş dünyasından birçok liderin önerdiği gibi yüksek yetenekli göçmenler, buradaki okullardan mezun olanlar ve girişimcilerin burada kalıp ekonomimize katkı sağlamalarını kolaylaştıracağım. Üç; halihazırda ülkemizde yaşayan milyonlarca yasa dışı göçmenin sorumluluk üstlenmeleri için adımlar atacağım" dedi.

"MİLYONLARCA İNSANI SINIR DIŞI ETMEK GERÇEKÇİ DEĞİL"

Özellikle üçüncü adıma işaret eden Obama, ABD’nin göçmenler ülkesi olarak bilinmesinin yanında kanunlar ülkesi de olduğunu anımsattı.

Suça karışan yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesinin yüzde 80 arttığını belirten Obama, ancak güvenlik güçlerinin bu çabalarında öncelikler yaratarak, aileleri ve çocukları değil suçluları sınır dışı etmeye odaklanacaklarını bildirdi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ