Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Antalya'da çiftçiler, seralarını sulamak için kullandıkları mahallelerinden geçen Düden Çayı'ndaki 'kirlilik' nedeniyle sorun yaşıyor. Suyun 'asitli' ve 'klorlu' aktığını belirten, çaydaki atıkların bunun sebebi olduğunu söyleyen çiftçiler, seralarındaki mahsullerin, bu suyu kullandıklarında kuruduğunu belirtti.

DHA'nın haberine göre bölgede serası olan çiftçiler, mahalleden geçen Düden Çayı'nın suyunu, seralarını sulamak için kullanıyor.

Kepez Hidroelektrik Santralinden uzanan yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki Düden Çayı'ndan seralarını sulamak için su kullanan çiftçiler, çayın Güzeloluk Mahallesi'nden geçen kısmının durağan, suyun kirli ve klorlu olmasından şikayetçi. Seraları için çaydan sulama yapan bazı çiftçilerin mahsullerinin telef olmasından kaynaklı diğer çiftçiler, herhangi bir ekim işlemi yapamıyor. Güzeloluk Mahallesi Muhtarı İzzet Ak, çiftçilerin şikayeti üzerine durumu yetkili mercilere bildirdiğini, çayın suyundan numune alındığını, ancak herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ