Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar güne nasıl başladı? - Döviz Haberleri

        Dolar/TL bu sabah uluslararası piyasada 5.3281 seviyelerinde hareket ediyor. Cuma günü 5,41'li seviyelere kadar gerileyen Dolar/TL yeni haftaya 5,43 civarında başlamıştı. Dolar dün yüzde 25'i aşan enflasyon verisinin ardından öğlen saatlerinde vergi indirimlerinin Türk Lirası üzerindeki baskıyı arttıracağını belirten ve kredi notunu negatif etkileyeceğini vurgulayan Moody's raporuyla 5.47 TL'nin üzerine çıkmıştı. Kur akşam saatlerinde ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun İran'a uygulanan yaptırımlardan Türkiye'nin muaf tutulacağını belirtmesiyle 5.40 TL'nin altına indi. Bu son 3 ayın en düşük seviyesi.

        SIĞ PİYASADA 5.30 TL'YE DEK İNDİ

        Kur, gece saatlerinde sığ piyasada 5.3025 TL'ye dek indi. Euro da 6.06'yı gördü. Böylece TL gün içerisinde yüzde 2'ye yakın değer kazanmış oldu.

        6 Kasım akşamına doğru dolar/tl yeniden yukarı yönlü hareketlendi ve kur 5.40 üzerine çıkarak 5.4170 TL'yi gördü. Euro ise 6.20 eşiğini geçti.

        ENFLASYON EKİMDE YÜZDE 2.67 ARTTI

        Enflasyon, ekim ayında yüzde 2.67 artarken, yıllık bazda yüzde 25.24 oldu.

        8 ÜLKEYE MUAFİYET

        ABD, Türkiye'nin de dahil olduğu 8 ülkeye İran'a yönelik yaptırım paketinde petrol ithalatı konusunda muafiyet tanıdı.

        REKLAM

        İKİ BAKANI YAPTIRIM LİSTESİNDEN ÇIKARDI

        Rahip Brunson'ın tahliyesinin ardından ABD, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu yaptırım listesinden çıkarmıştı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy da ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile ABD iç güvenlik bakanı Nielsen ile ilgili olarak yaptırım uygulanması kararının kaldırıldığını duyurmuştu.

        Küresel piyasalarda devam eden ticaret savaşları, ABD Merkez Bankası yetkililerinin faiz artış hızıyla ilgili söylemleri ve Suriye baştaolmak üzere jeopolitik endişeler takip ediliyor.

        GÜNCEL DOLAR FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa