Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır’ın ilçelerinde tarla sulamak için oluşturulan kanallar, yeterli tedbirlerin alınmaması nedeni ile can almaya devam ediyor.

        Temel geçim kaynağının tarım oluşturduğu Diyarbakır’ın bazı ilçelerinde verimin artması ve tarlaların sulanması için yapılan sulama kanalları tehlikeye davetiye çıkarmaya devam ediyor. Kilometrelerce uzunlukta bulunan sulama kanallarının etrafında hiçbir güvenlik önlemi alınmaması, köylülerin tepkisine neden oldu. Tarla sulamak ve hayvan otlatmak için kanallarından yanından geçen köylülerden bazıları ya serinlemek için ya da kanaldan tarlalarına su alırken dengelerini kaybederek akıntıya kapılıp hayatlarını kaybetti.

        10 günde 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

        Yaklaşık bir hafta önce Batman’ın Kozluk ilçesi Bekirhan beldesine bağlı Yeniçağlar Köyü Muhtarı Ahmet Sayar, köyden gecen sulama kanallarında incelemede bulunduğu esnada dengesini kaybederek suya düşmüş, su pompasının çekim alanına kapılan muhtar sıkıştığı yerden çıkamayınca boğularak hayatını kaybetmişti.

        Olaydan birkaç gün önce Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde koyun otlatmak için sabahın erken saatlerinde evden çıkan 15 yaşındaki Yusuf Yılmaz’ın da dün yapılan aramalarda su kanalına düşerek boğulduğu tespit edildi. Dün öğlen saatlerinde tarla sulamak için kanala yönelip dengesini kaybederek akıntıya kapılan Selman ile kardeşini kurtarmak isterken suya atlayıp sürüklenen Fırat Kızılçiçek’in cansız bedenleri de sulama kanalında bulundu.

        Vatandaşlar, 10 gün içinde 4 kişinin ölümüne neden olan sulama kanalları ile ilgili güvenlik önlemlerinin arttırılmasını talep ederek, ihmal sonucu ölümlerin önüne geçilmesini istedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa