Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Devre arası transfer dönemi böyle geçti! İşte gerçekleşen tüm transferler! - Futbol Haberleri

        Süper Lig'de 2018-19 sezonun devre arası transfer dönemi dün gece itibarıyla sona erdi. Kulüpler bütçeleri doğrultusunda kadrolarını güçlendirmeye çalışırken Bursaspor, Kayserispor ve Trabzonspor transfer yasağı nedeniyle bu dönemi boş geçtiler.

        Buna rağmen Süper Lig tarihinin en hareketli ara transfer dönemi geride kaldı. Öyle ki, transfermarkt.com verilerine göre sezon başındaki yaz transfer döneminde 261 futbolcuya 48 milyon Euro harcayan takımlarımız, kış döneminde ise 100 futbolcuya 43 milyon Euro harcadı.

        REKLAM

        Son 10 yıla bakıldığında ise bu ara transfer dönemi geçmiştekileri farklı bir şekilde geride bıraktı.

        Image Title 1 Image Title 2
        Description

        ARA TRANSFERİN ŞAMPİYONU GALATASARAY

        Galatasaray transferde gelir ve gider konusunda zirvede yer alırken yaz dönemindeki hayal kırıklığının adeta acısını çıkardı. Sarı-kırmızılı kulüp, 28 gün süren ara transfer döneminde kadrosuna 6 oyuncu katarken, 4 futbolcuyla da yollarını ayırdı.

        Aslan, Kasımpaşa'nın 27 yaşındaki santrforu Mbaye Diagne'ye 10 milyon Euro bonservis ücreti vererek iç transfer rekorunu kırdı. Sarı-kırmızılı ekip, Ozan Kabak'ı 11 milyon Euro, Garry Rodrigues'i ise 9 milyon Euro'ya sattı. Cimbom, ara transferde 22,3 milyon Euro gelir sağlarken, 17 milyon Euro para harcadı. Kadrosundaki yabancı futbolcu sayısı 15 olan Galatasaray'da bir yabancı oyuncuya lisans çıkarılamayacak. Bu noktada Japonya'dan talipleri bulunan Maicon'un gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

        Image Title 1 Image Title 2
        Description

        FENERBAHÇE'NİN EN HAREKETLİ KIŞ DÖNEMİ

        Sadık Çiftpınar, Victor Moses, Serdar Aziz, Tolgay Arslan ve Miha Zajc'ı kadrosuna katan Fenerbahçe, tarihinin en hareketli ara transfer dönemlerinden birini yaşadı.

        2002-2003 sezonunun devre arasında 4 futbolcu transferi yapan sarı-lacivertli kulüp, daha sonraki 16 sezonun 7'sini transfer yapmadan tamamlamıştı. Kanarya, 2003-2004'ten sonra takımdan en fazla futbolcunun ayrıldığı ara transfer dönemini geçirdi. Sarı-lacivertliler, başkan Ali Koç döneminde 16 transfer gerçekleştirdi.

        Kartal'ın yeni yıldızları
        Kartal'ın yeni yıldızları

        BEŞİKTAŞ'TA5 İSİM GİTTİ, 3 YILDIZ GELDİ

        Siyah-Beyazlılar, bu transfer döneminde de yine satışa ve fesihlere öncelik verirken Ryan Babel, Fulham'a; Tolgay Arslan ise Fenerbahçe'ye satıldı. Vagner Love ve Pepe ile de yollar ayrılırken Fatih Aksoy Sivasspor'a kiralandı.

        Kartal, Trabzonspor'dan Burak Yılmaz'ı 1.3 milyon Euro, Isimat Mirin'i 350 bin Euro'ya alırken son gün sürprizi olarak Dortmund'dan Shinji Kagawa'yı kiraladı. Maliyeti düşürmeye çalışan Kartal'da Ricardo Quaresma konusunda da belirsizlik devam ediyor.

        REKLAM

        BAŞAKŞEHİR'DEN KRİTİK HAMLELER

        Süper Lig'in lideri Medipol Başakşehir, ara transferde Robinho ve Demba Ba transferleriyle adından bir kez daha söz ettirdi.

        Da Costa'yı Arabistan'a gönderen Turuncu-Lacivertliler, Serdar Taşçı ile Fedor Kudryashov'u bedelsiz olarak renklerine bağladı. İstanbul ekibi, Alican Özfesli ve Mete Kaan Demir gibi gençlerle geleceğe yönelik adımlar attı.

        Paşa'nın yeni yıldız adayı Hajradinovic
        Paşa'nın yeni yıldız adayı Hajradinovic

        KASIMPAŞA BÜYÜK KÂRLA KAPATTI

        Süper Lig'in güçlü ekiplerinden Kasımpaşa, ara transfer döneminde de dikkatleri üzerine çekti. Lacivet-Beyazlılar, geçtiğimiz sezonun devre arasında Çin'den bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Mbaye Diagne'yi 10 milyon Euro bonservisle Galatasaray'a satarak Süper Lig'de iç transfer rekorunu kırdı.

        Paşa, Aslan'ın şampiyon olması halinde 3 milyon Euro daha kasasına koyacak. Kasımpaşa, Samuel Eduok'u da 400 bin Euro'ya BB Erzurumspor'a satarken Hajradinovic, Heintz, Scuffet, Azad Toptik, Karim Hafez ve Perica'yı kadrosuna kattı.

        Image Title 1 Image Title 2
        Description

        EN HAREKETLİ TAKIM ANKARAGÜCÜ

        Süper Lig'in transfer konusunda en hareketli takımı ise Ankaragücü oldu. Başkent ekibi, transfer tahtasını geç açsa da 9 futbolcu yollayıp 12 futbolcu getirdi. 12 futbolcuyu gönderip 8 yeni isim alan Rizespor, 3 oyuncu ile yollarını ayırıp 8 transfer yapan Yeni Malatyaspor ve 7 futbolcu gönderip 7 futbolcu alan Erzurumspor, Ankaragücü'nü izleyen takımlar oldular.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa