Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ziyadin Çakır, Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki depremin bulunduğu yerde büyük bir fay hattının olmadığını belirterek, 5,3-5,4 büyüklüğüne kadar çıkabilecek artçı sarsıntıların da birkaç ay içerisinde sonlanacağını söyledi.

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depreme ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Çakır, Batı Anadolu'nun buzlu cam kırığı gibi olduğunu, her yerinde fay bulunduğunu söyledi.

Bu bölgenin her yerinde bu tür depremlerin meydana gelebileceğini ifade eden Çakır, "Bugünkü depremin meydana geldiği yerde bilinen bir fay hattı yok ama bölgede irili ufaklı küçük faylar gözüyor. Bu depremin yaşandığı fay, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün (MTA) aktif fay haritasında görünmüyor. Bu o bölgede fay olmadığı anlamına da gelmiyor. Uzun tekrarlanmalarla kırılan bazı faylar olabiliyor. Yavaş bir faydır. Belki 1-2 bin yılda bir deprem üretiyordur. Bu nedenle izleri yer yüzünde çok belli olmuyor." diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ